U nedjelju, 17. studenog 2019. godine članovi Kluba brazilske jiu jitse Vinkovci nastupili su na Serbian Grappling Cupu u Kuli. Predstavljali su Rio grappling club Croatia asocijaciju zajedno sa Osječanima iz kluba Training academy. Turnir je podržalo 250 natjecatelja iz 42 kluba iz 9 zemalja te tako učinilo ovaj peti u nizu Grappling cup najjačim do sada što se konkurencije tiče.

Filip Marić osvojio je srebro adult A klasa do 77 kg, kao i Teo Korošec u konkurenciji kadeta do 75 kg, Luka Marić kadeti do 58 kg i Matija Žagar u konkureniciji juniora do 84 kg.

Brončana odličja osvojili su Ivan Gajčević u adult A klasi do 92kg, Marko Kovačević u adult A klasi do 100kg, te Franandrijan Celik u konkurenici kadeta do 68kg. 

Nastupili su i Željko Tomassini, Dejan Lovrić i Stjepan Neubauer koji unatoč sjajnim nastupima nisu došli do postolja.

“Ovaj event je za nas bio poseban u mnogočemu. Najsretniji sam jer smo proširili natjecateljsku ekipu. Iako nekoliko standardnih nije moglo nastupiti zbog ozljeda, izašli smo sa čak 10 natjecatelja. Ovoga puta nismo uzeli ni jedno zlato, što nama nije nalik, no mogu biti sretan jer je konkurencija na turniru bila jako dobra i naši najbolji natjecatelji imali su teške mečeve koji otvaraju nova pitanja i drže nas oštrima. Hvala organizatoru Constrictor fight teamu iz Kule organizaciji i domaćinstvu bilo nam je kao kod kuće. Rastemo i jačamo kao tim i vrijeme će pokazati što donosi kontinuirani rad, ulaganje u znanje, kvalitetna priprema i egzekucija zadataka za našu budućnost.”, kazao je trener vinkovačkih Roda Miro Erkapić.