Vinkovčanin Ivan Divković s reprezentacijom putuje na Svjetski kulinarski kup

|

- Advertisement -

Nacionalna kulinarska reprezentacija od 2006. godine, otkako je oformljena, sudjeluje na svim najprestižnijim svjetskim kuharskim natjecanjima. Članovi reprezentacije su svake dvije godine sudionici Svjetskog kulinarskog kupa i Kulinarske olimpijade te individualnih natjecanja poput Bocuse d’Or-a i Global Chefs Challenge-a. A među njima ove se godine našao i 21-godišnji Ivan Divković iz Vinkovaca, kuhar u restoranu Biološko edukacijskog centra Virovi u Otoku.

Jedan od osnovnih ciljeva Hrvatskog kuharskog saveza je, piše portal Menu.hr, promocija kuharske i slastičarske struke te hrvatskog kulinarstva kako u zemlji tako i na međunarodnoj sceni. I upravo u tom ozračju realiziraju se gotovo svi projekti HKS-a, pa tako i predstojeći projekt – odlazak na Svjetski kulinarski kup u Luksemburg. 

U želji da se hrvatsko kulinarstvo predstavi u najboljem mogućem svjetlu, pripreme za natjecanje počele su početkom ove godine. Jela koje su hrvatski predstavnici osmislili i kreirali testirani su u nekoliko navrata te su prije nekoliko dana u Zagrebu predstavljeni javnosti. Uoči predstavljanja, jela su komentirali i članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a koji su reprezentativcima dali posljednje upute za završne korekcije prije odlaska u Luksemburg na Svjetski kulinarski kup od 26. do 30. studenoga, gdje će jela ocjenjivati najugledniji svjetski kuhari.

Foto: Menu.hr

Hrvatsku kulinarsku reprezentaciju čine četiri kuhara, jedan slastičar i tri pomoćnika, a na natjecanju ima zadatak pripremiti hladni stol koji se sastoji od:

  • 4 različita finger food-a
  • Svečana hladna plata
  • 3 različita predjela
  • Svečeni menu od 5 slijedova
  • 4 različita deserta
  • 4 različita petit four-a

21-godišnji Vinkovčanin Ivan Divković našao je svoje mjesto u ovogodišnjem timu, a da je itekako zasluženo mogu potvrditi svi oni koji su barem jednom jeli u restoranu na Otočkim Virovima. Među 3000 kuhara i slastičara iz svih krajeva svijeta u Luksemburgu će za dva tjedna s hrvatskom kulinarskom reprezentacijom pokazati svoje znanje i umijeće te se upoznati s posljednjim novitetima u gastro industriji i najnovijim kuharskim i slastičarskim tehnikama.

Članovi Hrvatske kuharske reprezentacije su:

Izbornik reprezentacije:
Marinko Jurešić, Stella Maris, Plavalaguna d.d., Umag

Pomoćnici izborniku:
Ivan Đukić, Restoran Lipov hlad, Osijek
Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin
Nikolina Lončar, Hotel Zlatan, Koprivnica

Članovi tima:
Ivan Ergović, slastičar, kapetan Valamar Marea Suites, Valamar Riviera d.d., Poreč
Tomislav Greganić, Hotel Westin, Zagreb
Klaudio Mrkić, Turisthotel d.d., Zaton
Karlo Štorga, Restoran Bedem, Varaždin
Ivan Divković, Biološki edukacijski centar Virovi, Otok

Pomoćnici:
Patrik Prnjak Restoran Atrium, Histring d.o.o., Pula
Antonio Tot, Hotel Lug, Baranja
Mark Kranjčević, Imperial park hotel, Vodice

Foto: Menu.hr
- Advertisement -

Zadnje objave

Plinara istočne Slavonije d.o.o.

Radno vrijeme blagajne Vinkovci-Županja

PON – PET od 7:30 do 14:00h
Besplatni broj za hitne intervencije
od 0 do 24h
0800 304 336

Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.