30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Vinkovčanin Josip Matezović pobjednik Proljetnog kupa grada Vukovara

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Peta srijeda u nizu i peto kolo Proljetnog kupa grada Vukovara donijelo je orijentacijsku utrku i proglašenje ukupnih pobjednika kupa. Okupila je trkače i sudionike iz cijele Slavonije, a sudjelovali su i Vinkovčani.

Trčalo se ukupno 5 kilometara, a organizatori, Atletski klub Vukovar, postavili su i kontrolne točke koje su obilježavale znamenitosti grada. Prilikom prijave natjecatelji su dobili kartu s ucrtanim kontrolnim točkama i perforacijskim kartonom. Točke se nisu morale obilaziti redoslijedom, a pobjednik je bio natjecatelj koji je skupio sve kontrolne točke u najkraćem vremenu. Natjecatelji koji nisu imali sve kontrolne točke bili su u poretku, ali iza onoga koji je imao sve, bez obzira na vrijeme.

Tri pobjede i dva druga mjesta za Vinkovčanina Josipa Matezovića bilo je dovoljno za ukupnu pobjedu u muškoj konkurenciji. Drugo mjesto osvojio je Dino Čavlina iz AK Vukovar, dok je na treće mjesto zasjeo Ivankovčanin Marko Sambol.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Jasna Pavičić iz SRK Baraber, druga je bila Lidija Piljaš iz AK Maraton Vukovar, a broncu oko vrata stavila je Andrea Pavlović, također iz vukovarskog atletskog kluba Maraton.

Foto: Atletski klub Maraton Vukovar

“Utrka je bila vrlo zanimljiva i lijepo organizirana, kao i kompletan koncept kupa. Svaka čast organizatorima, uživao sam u svakoj utrci, kao i svi sudionici. Nastavljamo dalje raditi, trenirati i pomicati granice. Ovo je velika motivacija za dalje”, poručio je pobjednik Josip Matezović. Spomenimo još kako su, uz Matezovića, sudjelovali i Vinkovčani Bojan Jendričko koji je završio četvrti te Kristijan Anđelić koji je odnio jednu pobjedu u jednom kolu.

Organizatori su se na svojim društvenim mrežama zahvalili svima, čestitali im te poručili kako je ovo bila Liga svih onih koji su se natjecali, svakog trkača koji je udahnuo svoju energiju.

Pojasnimo još kako je Proljetnu ligu, odnosno Proljetni kup grada Vukovara, činilo natjecanje s pet različitih trkačkih disciplina. Prvo kolo bila je cestovna trka na 5 kilometara, drugo kolo atletska disciplina na 5000 metara, treće kolo Vuka kros, četvrto Vučedol mini Trail i peto, koje je odlučivalo pobjednika, održano je pod nazivom Vukovar O City orijentacija.

Foto: Atletski klub Maraton Vukovar
Foto: Atletski klub Maraton Vukovar

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno