30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Vinkovčanke Klara Jurković i Ema Banovac srebrne na svjetskom plesnom natjecanju

Više od autora

- vl promo-
Novi Sad bio je domaćin plesnog natjecanja “Dance fest” koje je okupilo plesače iz cijeloga svijeta. Vinkovci su imali svoje predstavnike koji plešu za Plesni studio Illusion iz Osijeka koji se kući vratio s četiri zlata, tri srebra i jednom broncom.

Odličja za grad na Bosutu u solo točkama donijele su Klara Jurković i Ema Banovac koje su završile svoj nastup kao drugoplasirane, dok je treće srebro osvojeno u grupnom dijelu natjecanja.

“Natjecanje je zaista bilo na visokoj razini što se tiče cjelokupnog dojma, a mi smo nastupili s ukupno osam koreografija. Jako smo zadovoljni rezultatima jer smo ostvarili veliki uspjeh, pogotovo kada se uzme u obzir da nismo jako dugo nastupali te nam je trebao nekakav poguranac i ovo nam je zasigurno donijelo jedan vjetar u leđa za dalje”, rekla je voditeljica studija Ivana Crnković.

Plesna baza im je MTV Commercial, odnosno plesovi koje možemo redovno vidjeti u današnjoj glazbi, a osim toga imali su koreografiju u Open kategoriji (gdje su osvojili broncu) koja je puno zahtjevnija za ostvarivanje uspjeha jer u njoj može biti pomiješano više stilova u jedan.

“Izrazito sam ponosna na Klaru i Emu jer njih dvije su same osmislile svoje solo točke u što je uloženo mnogo truda, rada te je jedan veliki posao iza njih”, navodi Crnković.

Plesni Studio Illusion aktivan je na osječkoj plesnoj sceni deset godina, dok je u Vinkovce došao prije dvije godine te je okupio 20-ak članova, uglavnom djece. Treninzi se održavaju u Apello Fenixu te su otvoreni za sve uzraste.

“Otvoreni smo i za opciju da se otvori još više grupa kako bismo se mogli širiti. Mame u Vinkovcima su došle na ideju da imamo treninge i za starije, recimo 40+ i svakako smo u razmišljanju da to i ostvarimo. Svi zainteresirani mogu nam se javiti putem bilo koje društvene mreže jer smo svuda aktivni i vrlo nas je lagano kontaktirati”, istaknula je voditeljica Plesnog studija Illusion.

Osim natjecanja u Novom Sadu, vinkovački plesači, točnije mališani, briljirali su u Požegi gdje su u premijernom nastupu osvojili zlatnu medalju. Otkako su se otvorile mogućnosti za natjecanja planovi su mnogi.

“Vjerojatno bismo radili i plesnu produkciju te bi na taj način mogli ljudima predočiti što sve marljivo radimo i gradimo, korak po korak. U planu je da krenemo s tim kroz nekakvih mjesec do dva, trenutno smo još u planiranjima i dogovorima, ali nadamo se kako ćemo uskoro krenuti s produkcijom”, navela je Crnković samo mali dio planova.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno