Na mjestu gdje umjetnost stanuje, kako to za Art Club Vinkovci kažu osnivači i članovi, održani su događaji u okviru Art tjedna 2020. Art tjedan organiziran je drugu godinu zaredom, a obilježili su ga glazba, humor i likovna umjetnost. Program je počeo 21. lipnja, a završen je sinoć.
Program Art tjedna 2020. započeo je 21. lipnja na Svjetski dan glazbe kada su nastupile članice Ženske vokalne skupine Art Voice, The Vintage bend i Jale. Inače, posebnost ovoga Art tjedna bio je i live stream, prijenos uživo putem interneta svih događaja, kako bi bili dostupni što široj publici odnosno svima koji vole kulturu i umjetnost, a nisu mogli doći u Art klub. Tako je program uz Svjetski dan glazbe putem live stream-a gledalo 2.200 korisnika što je, ističu u Art Clubu, po broju bilo više nego što dvorana Lisinski u Zagrebu može primiti posjetitelja, a povremenih korisnika u jednom trenutku je bilo 6000.

U nastavku, 26. lipnja, održan je “Stand up Show” Gorana Vinčića, komičara Studija smijeha, koji je publiku nasmijao do suza svojim bezvremenskim humorom. Uz pridržavanje preporuka socijalne distance kapacitet Art Cluba bio je maksimalno popunjen što je pokazalo da su se ljudi jednostavno zaželjeli kulturnih događanja pogotovo na mjestima na kojima se osjećaju ugodno.

Slijedila je Likovna radionica, 27. lipnja, i druženje s građanima na otvorenome ispred Art Cluba, gdje su umjetnici stvarali svoja djela. U okviru radionice upriličena je i izložba slika Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci. Sudionici Likovne radionice i izložbe bili su članovi HDLU-a Vinkovci: Ivan Lončar – Žan, Šefik Kapetanović – Fiko, Anđelko Zgodić, Zvonimir Perak i Marko Lončar, a svojim dolaskom podržao ih je i predsjednik vinkovačkog Gradskog vijeća Mladen Karlić.

Za finale Art tjedna 2020., koje je upriličeno 1. srpnja, ostavljen je događaj “Love, peace and joy” – II. Susreti gitarista, na kojem su nastupili ponajbolji gitaristi iz ovoga kraja, ali i šire.

Valja reći i to kako je na sve događaje ulazak bio slobodan, a čime Art Club Vinkovci uspijeva u svom naumu da glazbu, umjetnost i kulturu približi svakom posjetitelju, ističu u ovom klubu. Art Club Vinkovci, podsjetimo, otvoren je početkom listopada 2018. godine. Klub djeluje u Ulici bana Jelačića 18, gdje su od jednog Vinkovčanina dobili zapušteni prostor u kući staroj više od sto godina, uz uvjet da ga urede. To su i učinili: Šima Jovanovac, Ivan Lončar – Žan, Joža Mikulčić, Dragutin Zeljković – Cane i Zvonimir Čordašić. Vrlo brzo klub je postao prepoznatljivo kulturno odredište u gradu, a u nepune dvije godine postojanja organiziran je niz različitih kulturnih sadržaja uključujući i dva uspješna Art tjedna.