Nakon što je pomoćni trener Cibalije Andrej Kerić u nedavnom razgovoru postavio pitanje, kako je moguće da u 21. stoljeću i 2021. godini nemamo nijedan teren s umjetnom travom u Vukovarsko srijemskoj županiji, iz vinkovačkog drugoligaša nam dolaze vijesti kako Cibalia i Grad Vinkovci idu u zajednički projekt izgradnje terena s umjetnom podlogom.

Vinkovcima kao glavnom nogometnom središtu u Vukovarsko-srijemskoj županiji neophodan je teren s umjetnom travom, a ova godina pokazala je još jednom s kojim se problemima suočavaju vinkovački nogometaši i stručni stožer već dugi niz godina. A i ne samo oni, nego i cijela škola nogometa, od onih najmlađih limača do juniorskih i seniorskih momčadi. Jedno je sigurno, svi oni zaslužuju bolje uvjete za rad i treniranje od ovih postojećih.

Danas je održan po prvi put sastanak s Miljenkom Sakomanom, stručnjakom za nogometne terene u Hrvatskoj. Povodom toga predsjednica Cibalije je poručila: „Sastanak je bio svrsishodan i konkretan, sad je definitivno da ulazimo u taj projekt, više nema povratka. Prvi korak danas je napravljen, u dogledno vrijeme na našem stadionskom kompleksu bit će napravljen teren s umjetnom podlogom dimenzija 105×68 metara.”

U budućnosti bi tako borba s blatnjavim terenima, problem s odigravanjem pripremnih utakmica, loši uvjeti za rad škole nogometa i prve ekipe trebali postati prošlost, a ostaje pitanje kad će se točno ovaj projekt i realizirati, a svi koji su vezani uz nogomet i Cibaliju priželjkuju to što prije.

U međuvremenu je Cibalia potpisala stipendijske ugovore s pridošlim igračima, Lukom Pavlakom i Andrijom Bubnjarom koji imaju zanimljive nogometne CV-je i na taj način vrlo vjerojatno zaključila ovaj zimski prijelazni rok.