Atletski klub Cibalia iz Vinkovaca uvijek je imao atletičare i bacače koji su postizali odlične rezultate, osvajali zlata, bili članovi reprezentacije. Trenutno u klubu ima nekoliko perspektivnih sportaša, iako su uvjeti za treniranje daleko i od prosječnih, a kamoli idealni.

Bez obzira na uvjete, oni svaki dan sa smiješkom odrađuju trening, a rezultati ne izostaju. Glavna uzdanica Cibalije je bacačica kladiva juniorka Andrea Doria Terzić koja je i članica reprezentacije Hrvatske.

Atletikom se, odnosno bacanjem kladiva počela baviti prije četiri godine. Prvo je počela trenirati košarku, međutim shvatila je da taj sport nije za nju te je odlučila probati nešto novo. “Došla sam na jedan treninig u klub i od tada sam svaki dan provodim u klubu, odnosno na treningu.”, rekla nam je Andrea Doria Terzić.

Iza nje je dosta natjecanja te ističe kako joj je svako natjecanje posebno. Ove godine nastupila je na tri natjecanja i polučila izvrsne rezultate. Tako je u Zagrebu na junoriskom prvenstvu Hrvatske u atletici osvojila prvo mjesto u bacanju kladiva s rezultatom 48,05 metara koji je na nivou njezinog najboljeg rezultata. Bila je to Doriji treća titula ove godine, prvu je ostvarila na Zimskom prvenstvu države za juniore, a drugu na Seniorskom atletskom Kupu.

“Izuzetno sam zadovoljna dosadašnjim djelom sezone. Puno sam radila, potpuno se posvetila treninzima i sve je došlo na svoje, no nadam se da ću u budućnosti pokazati da mogu još bolje.”, rekla je Andrea Doria, preporučivši mladima bavljenje sportom jer, osim u fizičkoj kondiciji, pomaže i u izgradnji osobnosti.

Ova mlada atletičarka rođena je u Osijeku, ali je sa sedam godina preselila u Vinkovce za koji kaže da je njezin grad kojeg voli. Završila treći razred Opće Gimnazije u Vinkovcima, a na jesen postaje maturantica. Kada je riječ o planovima za budućnost ističe da oni dosta ovise i o tome gdje će nastaviti školovanje. “U prvom mi je planu školovanje, ali gdje god me ono odnese nadam se da ću se nastaviti baviti ovim sportom jer uživam u njemu i kojeg neizmjerno volim.”, zaključila je Andrea Doria Terzić.

Radom i rezultatima zadovoljan je i njezin trener Josip Krpan. “Doria je napravila sjajne rezultate ove godine. Moram ju posebno pohvaliti jer je izuzetan primjer sjajnog odnosa i prema treninzima i prema obavezama u školi. Ima velik potencijal i mnogo prostora za napredak.”, kazao je.

Na juniorskom prvenstvu uz Andreu nastupilo je još šest natjecatelja Atletskog kluba Cibalia Vinkovci i to u disciplinama bacanja koplja, kladiva i diska. Brončanu medalju u Zagrebu je osvojio Marino Stanojčić u bacanju kladiva. Nastupilo je i petero mlađih juniora i kadeta koji su ostvarili visoke plasmane i bacili osobne rekorde, dok je Nikolina Josipović bacila klupski rekord u kategoriji kadeta s kladivom od četiri kilograma. Nastupili su još Sara Petrović, Matea Novokmet, Lara Ivandić i Tvrtko Rončević.

Obzirom da rezultati i trud članova Cibalije govore sami za sebe, nadamo se da će uskoro dobiti i bolje uvjete za treniranje što će biti još veća motivacija sportašima za daljnji rad i rezultate.