Kontaktirajte nas

Aktualno

Vinkovci: Obnova dvorane u Lenijama do kraja godine

Objavljeno

-

U gradu Vinkovcima sportske aktivnosti odvijaju se u školskim sportskim dvoranama pri osnovnim i srednjim školama, koje se, uz korištenje za potrebe nastave, koriste i za potrebe sportskih klubova te rekreativaca. Trenutačno aktualna je obnova sportske dvorane u parku Lenije, vrijedna 8,5 milijuna kuna.
Sportska dvorana “Lenije” u Vinkovcima izgrađena je 1993. godine za potrebe košarkaškog kluba, a koristila se i kao dvorana za tjelesne aktivnosti Poljoprivredno-šumarske škole i Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci. Budući da je dvorana dotrajala te ne zadovoljava suvremeni standard toplinske zaštite objekta Vukovarsko-srijemska županija prijavila je projekt energetske obnove dvorane, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Prijeko potrebni radovi sanacije financiraju se sredstvima ESI fondova, a realiziraju se u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.
Okolnosti vezane uz epidemiološku situaciju i drugi objektivni razlozi produljili su radove 
Radovi na energetskoj obnovi nekada reprezentativne sportske dvorane, koja je vremenom došla u vrlo derutno stanje, počeli su u rujnu prošle godine nakon što je s tvrtkom Grand iz Županje potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi u vrijednosti 8.563.982,50 kn, od čega se gotovo 80% projekta sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak sredstava osigurala je Vukovarsko-srijemska županija. Obnova je rezultat kontinuiranog truda koji je Županija ulagala da se ova dvorana sanira, obnovi i osposobi za rad te time unaprijedi kvaliteta života krajnjih korisnika i ostalih građana.

Projekt je obuhvatio toplinsku zaštitnu ovojnicu (toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija zidova prema negrijanom prostoru, toplinska izolacija podova prema negrijanom prostoru, toplinska izolacija krovišta iznad grijanog prostora i zamjena vanjske stolarije), te zamjenu parketa. Očekivano smanjenje štetnih emisija CO2 u okoliš pridonijet će zdravijem okruženju u gradu, a cjelovita obnova objekta ugodniji boravak ciljanoj skupini. Rok za dovršetak radova na energetskoj obnovi sportske dvorane “Lenije” bio je 12 mjeseci. Iako je direktor tvrtke “Grand” Dražen Vincetić, s obzirom na tijek radova u prvih nekoliko mjeseci, najavio mogućnost kako bi radovi mogli biti završeni i prije roka, nažalost, dinamika radova je poremećena.
„Možemo reći kako su radovi sada pri kraju. Imali smo jedno razdoblje kada se, zbog situacije vezane uz epidemiju novog koronavirusa i još neke objektivne razloge, malo stalo, a sada se radi vrlo intenzivno. Nažalost, nije to dinamika koja bila predviđena, a kojom su radovi na dvorani trebali biti gotovi s 31. kolovozom, znači do početka školske godine. Došlo je do produženja roka, a završetak radova očekujemo do kraja godine“, istaknula je u četvrtak prilikom obilaska radilišta doc.dr.sc. Jadranka Mustapić Karlić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije.

Vinkovci trenutačno imaju osam školskih sportskih dvorana, očekuje se gradnja još dvije
Nakon obnove dvorana će služit će prije svega potrebama Poljoprivredno šumarske škole i Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara u Vinkovcima za nastavu tjelesnog odgoja, a uz rekreativnu funkciju koja će biti dostupna građanima, dvorana će se koristiti i za održavanje utakmica. Kada je riječ o ostalim srednjoškolskim dvoranama u Vinkovcima, poznato je, Gimnazija Matije Antuna Reljkovića ima svoju dvoranu, a dvoranu Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca na Kanovcima koriste i učenici Srednje strukovne škole, Drvodjelsko tehničke škole i Tehničke škole Ruđera Boškovića.
Kakva je situacija kada je riječ o sportskim dvoranama vinkovačkih osnovnih škola rekla nam je Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca. Osnovna škola Antuna Gustava Matoša ima svoju veliku sportsku dvoranu, koja je, zajedno sa školom, obnovljena kroz projekt energetske obnove, koji je upravo ovaj tjedan imao svoju završnu konferenciju. Osnovna škola Bartola Kašića u Vinkovačkom Novom Selu također ima veliku noviju sportsku dvoranu. Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića i Josipa Kozarca, poznato je, dijele jednu također noviju dvoranu. Osnovna škola Vladimira Nazora ima dvoranu, ali je u lošem stanju, a preostale dvije vinkovačke osnovne škole tek trebaju dobiti dvorane.
„Osnovna škola Ivana Mažuranića na Kanovcima za sada još nema sportsku dvoranu. Izgradnja dvorane predviđena je u drugoj etapi projekta za što se čeka mogućnost apliciranja za sredstva, a trenutačno oni za nastavu tjelesnog odgoja koriste jednu manju trim dvoranu u okviru školske zgrade. Sportsku dvoranu nema niti Osnovna škola Nikole Tesle u Mirkovcima. Izgradnja dvorane predviđena je projektom rekonstrukcije i dogradnje ove škole. Za sada završen je novi dograđeni objekt, a u tijeku je obnova starog dijela škole. Sljedeće etape projekta su izgradnja sportskog igrališta i izgradnja sportske dvorane. Kada je riječ o Osnovnoj školi Vladimira Nazora, ona ima dvoranu, ali u dosta lošem stanju. I to ćemo pokušati riješiti kroz neki natječaj, a ako ne bude moguće onda iz vlastitih sredstava”, ističe pročelnica Andrea Vinković

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    312 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    346 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    1125 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 7 sati

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno...

Aktualnoprije 7 sati

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i...

Aktualnoprije 8 sati

Od ponoći nove cijene goriva

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin...

Aktualnoprije 8 sati

U Vinkovcima nikad veći zabavni park

Uspješno su održane 56. Vinkovačke jeseni, a na nekoliko lokacija u gradu Vinkovčani, Vinkovčanke i njihovi gosti uživali su u...

Aktualnoprije 9 sati

Petar Tomić više nije trener prve momčadi Cibalije

Na službenom Facebook profilu HNK Cibalia Vinkovci upravo je objavljeno priopćenje u kojem se navodi da braća Tomić više nisu...

Aktualnoprije 10 sati

Sufinanciranje troškova putovanja vlakom redovitim studentima

Vukovarsko-srijemska županija će od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine ili do utroška predviđenih novčanih sredstava, sufinancirati prijevoz vlakom...

Aktualnoprije 11 sati

U Hrvatskoj 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrlo 14 osoba

U posljednja 24 sata potvrđena su 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 14 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer...

Aktualnoprije 12 sati

U Ceriću lopovi operirali po osobnim automobilima

Tijekom vikenda zabilježene su dvije provale u osobne automobile u Ceriću. U ulici Slavka Mađera, tijekom noći s 18. na...

Najčitanije