- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima večeras je održana sjednicu Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku HDZ-a i stručnog Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Kroz prezentaciju je dan pregled aktivnosti iz područja rada Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – prezentacija, a bilo je i govora o budućoj suradnji nacionalnog Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i stručnog Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vukovarsko-srijemske županije, kao i o izborima za predsjednicu Republike Hrvatske. Sjednici su, između ostalih, nazočili Tomislav Čuljak, potpredsjednik HDZ-a i Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

“Na ovakvim sastancima želimo dati priliku našim članovima, kao i ljudima koji vode županijske, gradske i općinske organizacije da se upoznaju s rezultatima rada Vlade RH u određenom resoru. A kako su izbori za predsjednicu RH u tijeku,mi na svim satnacima u vcijleoj Hrvatskoj pa smo tako i na ovom raspravljali smo i o izborima koji nas očekuju. Iizobori su za predsjednika, ami zapravo držimo da su ovo izbori za predjsednicu budući da svi članovi i svi naši odbori čvrsto podupiru našu Kolidu Grabar Kitarović, kao i HDZ koji joj je dao potporu u kandidaturi. Uvjereni smo u njezinu pobjedu i pozivamo sve članove svih stranačkih odbora u cijeloj Hrvatskoj da podupru Kolindu Grabar Kitarović.”, kazao je Tomislav Čuljak.

“Izuzetno me raduje što sam večeras upravo u mojoj Slavoniji, jer znamo koliko je bitno da upravo problematika iz demografije, obitelji, mladih i socijalne politike je bitna za svih pet slavonskih županija.”, kazala je ministrica Bedeković koja je potom govorila o postignućima svog resora u tri godine mandata Vlade premijera Andreja Plenkovića. Istaknula je kako u protekle tri godine učinjeno puno toga, te podsjetila da je Vlada u saborsku proceduru upitila prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama rodiljnih i i roditeljskih naknada. “Povećava se maksimalni iznos naknade plaće za zaposlene i samozaposlene roditelje (op.a. nakon šest mjeseci djetetova života) s 3.991 kune na 5.654 kune. Kad smo krenuli s mandatom tih drugih mjeseci je bilo 2.663 kune, a sada je 5.654. Za drugih mjeseci smo došli više nego dvostruko. To je ozbiljna i dosta opipljiva demografska mjera.”, zaključila je ministrica Bedeković.