13 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

Vinkovci ugostili projekt ”Zero waste- Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”

Više od autora

- vl promo-

U dvorani Osnovne škole „Antun Gustav Matoš” Vinkovci u sklopu Plazma Sportskih igara mladih i u suradnji s Coca-Colom održan je projekt ”Zero waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” u kojemu su djeca i mladi sudjelovali u edukativno-sportskoj radionici gdje su učili o važnosti odvajanja otpada i brige za okoliš.

Program se sastojao od dva dijela – edukativnog i sportskog. U sportskom dijelu, i u natjecateljskom duhu, djeca kroz svladavanje poligona u praktičnom dijelu naučila pravilno razvrstavati otpad. Ekipa koja je najuspješnije prošla kroz poligon nastupila je pod imenom Zmije, a činile su je Lana Apić, Ena Šmuc, Teo Ivančević te Matko Jerkić.

Pobjednička ekipa sportskog dijela – Zmije

„Uz igru i sport djeca najbolje uče, a danas su naši osnovnoškolci imali priliku, zahvaljujući organizatorima Plazma Sportskih igra mladih, učiti o razvrstavanju otpada i koliko je bitna zaštita okoliša. Vinkovci ulažu velike napore kada je riječ o zaštiti okoliša i nastoji našim građanima omogućiti uvjete da pravilno razvrstavaju otpad, stoga je jako bitno što ranije krenuti s edukacijama o važnosti odvajanja otpada kod naših najmlađih”, istaknuo je zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca, Josip Romić.

Vinkovci su jedan od 23 grada u Hrvatskoj u kojima se održava ovaj projekt, a reakcije su bile odlične što je istaknula i glasnogovornica Sportskih igara mladih, Irina Čulinović.

Reakcije su bile fantastične, danas smo bili i u Osijeku gdje se uz djecu natjecale i učiteljice što je bilo iznimno zabavno jer zapravo i je zamišljeno da kroz igru i sport svima prenesemo kvalitetne poruke o tome koliko čovjek šteti prirodi, ali i koliko za nju može učiniti, a početi s odlaganjem otpada svakako je jedan od prvih koraka”, rekla je Čulinović te dodala kako je cilj projekta objasniti djecu koliki je utjecaj čovjeka na prirodu te koliko mogu pridonijeti zaštiti okoliša.

„Treba krenuti od najmlađih, stoga smo danas s djecom od prvih do osmih razreda prošli kroz jednu interaktivnu igru, prvo edukativnu, a nakon toga na našem poligonu i sportsku koja je zamišljena kao jedna ekološka igra gdje su djeca kroz aktivnost dobro naučila gdje se točno odlaže papir, gdje plastika, gdje metal te zašto je to važno”, navela je glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

Ravnatelj Osnovne škole A.G. Matoša, Dario Dragun, uputio je zahvalu organizatorima što su školi omogućili organizaciju događaja na kojemu su djeca naučila, uz ekologiju te pravilno razvrstavanje i odlaganje otpada, kako biti odgovoran građanin.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno