Unatoč izvanrednim uvjetima koji uslijed epidemije koronavirusa vladaju i u Vinkovcima, u gradu se radi na više lokacija. O aktualnim radovima više nam je rekao Dalibor Šandrk, pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada.
“Prošlu godinu obilježilo je izuzetno povoljno vrijeme u smislu izvođenja građevinskih radova do samoga kraja godine, ali ju je obilježio i vrlo izražen nedostatak radne snage tako da definitivno dio programa koji smo htjeli odraditi nismo odradili. Ipak, puno  toga je učinjeno i kroz program i izvan programa i mislim da možemo biti zadovoljni. Što se tiče ove godine, možemo reći kako i dalje radimo iako sa smanjenim intenzitetom s obzirom na novonastale okolnosti”, ističe Dalibor Šandrk.
Grad trenutačno provodi radove na rekonstrukciji pješačke staze u Ulici Alojzija Stepinca. Riječ je o lijevoj strani ulice iz pravca grada, a radovi su vrijedni oko 240 tisuća kuna. Također, u tijeku su i radovi na izgradnji kružnog toka na spoju ulica Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana vrijedni oko 90 tisuća kuna. Kružni tok, inače, zamijenio je dosadašnji otočić, a iako još nije potpuno završen već je postavljena nova prometna signalizacija pa možemo i upozoriti vozače da obrate na to pozornost jer smo svjedočili vožnji “napamet” jednog vozača, koji je unatoč postavljenom znaku za ulazak u kružni tok, skrenuo lijevo umjesto desno.
Osim ovih radova, u tijeku su i započeti veliki projekti, ali su radovi nešto smanjenoga intenziteta. Riječ je o izgradnji nadvožnjaka Borinci, projektu vrijednom preko 72 milijuna kuna, čiji je nositelj Grad Vinkovci te zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci na staroj lokaciji u Zvonimirovoj ulici, koja idu u okviru programa Upravnog odjela za kulturu i turizam,  a vrijedna je 47,6 milijuna kuna.
“S obzirom na aktualnu situaciju teško je točno reći kako će u konačnici izgledati realizacija našeg programa izgradnje komunalne infrastrukture. Sada mogu najaviti da će doći do izgradnje planiranih pet dječjih igrališta i nadam se da će se djeca moći igrati na njima kada prođe ova zabrana korištenja dječjih igrališta. Što se ostaloga tiče ne bih ništa posebno najavljivao jer imamo puno planova, ali sve ovisi o financijskim sredstvima i o tome koliko će se ova situacija odraziti na naš proračun”, ističe Dalibor Šandrk.
U Vinkovcima, inače, a vidi se to i u Lapovačkoj ulici, nisu stali niti radovi projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“, čija je ukupna vrijednost 384 milijuna kuna, a provodi ga Vinkovački vodovod i kanalizacija.

“To je doista velik projekt i sigurno je da građani kod kojih su radovi prošli imaju određenih problema u smislu uređenosti prometnica i ostalih pristupnih površina. Te građane molimo za strpljenje. Sve će to biti odrađeno u okviru projekta, ali je potrebno malo vremena jer je i ovdje došlo do određenoga smanjenja intenziteta radova zato što je trenutačno smanjena isporuka potrebnih materijala”, ističe Dalibor Šandrk.
I na kraju, još je jedno radilište u gradu koje svakako valja spomenuti. Nisu, naime, stali niti radovi na Kanovcima, na uređenju maloga trga s Domovinskim križem autora Branka Bazine te uređenju pristupa crkvi Sv. Vinka Pallottija. Projekt je to koji financira župa Sv. Vinka Pallottija, a u izvedbi nije izostala ni suradnja Grada Vinkovaca.