Kontaktirajte nas

Aktualno

Vinkovci: Županijskom Zavodu za hitnu medicinu uručena dva nova vozila

Objavljeno

-

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, u nazočnosti ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maje Grba-Bujević danas je u Vinkovcima predao dva nova vozila hitne medicinske službe ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mati Matiću. Suvremena vozila, koja odgovaraju svim europskim standardima, ukupne su vrijednosti 1.070.000 kuna, a financirana su županijskim decentraliziranim sredstvima.

„U ovim teškim vremenima našim zdravstvenim institucijama nužna je i infrastrukturna i financijska pomoć pa tako i našem Zavodu za hitnu medicinu. Vozila koja smo danas predali na korištenje doprinijet će još boljem pružanju pomoći svima onima kojima je to najpotrebnije, prije svega prilikom spašavanja života”, istaknuo je ovom prilikom župan Božo Galić.

Ravnatelj Zavoda Mato Matić kazao je kako su do sada imali 15 vozila, a dodatna dva nova djelatnicima i pacijentima omogućit će sigurnost i udobnost po svim standardima.

“Pokrivenost područja smo i do sada imali, ali će nam se sada dodatno povećati efikasnost zbog udobnosti novih vozila gdje će naši djelatnici moći nesmetano odraditi svoj posao, sve medicinske radnje koje su potrebne kako bi pacijente održali na životu do dolaska u bolnicu”, istaknuo je Mato Matić.

Nova vozila bit će raspodijeljena u Vukovar i Drenovce, a koristit će ih tim 1, odnosno timovi s liječnikom. A kada je o liječnicima riječ, moglo se čuti kako Zavod za razliku od prije devet godina kada ih je bilo tri, trenutačno ima 25 liječnika, što je i traženi broj u mreži, a svi su educirani i posjeduju licencu za obavljanje izvanbolničke hitne pomoći. Uspješnu provedbu reforme hitne medicine na području Vukovarsko-srijemske županije naglasila je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

„Možda je Vukovarsko-srijemska županija jedna od najboljih primjera što je do sada učinjeno, jer sve ono što je dogovoreno tijekom reforme, polako se privodi svojem kraju. Nije bilo lako sve to realizirati, mnogo stvari se nije moglo napraviti u kratko vrijeme, a sredstva su bila ograničena i moram reći kako je ova županija jedna od rijetkih u kojoj se uistinu poboljšalo sve ono što smo htjeli napraviti. Sigurni smo kako vukovarsko-srijemski Zavod može stati uz bok bilo kojoj europskoj hitnoj službi”, istaknula je Maja Grba-Bujević.

Primopredaji novih vozila danas je nazočio i dr. Mladen Karlić, koji je liječničku karijeru počeo upravo na vinkovačkoj Hitnoj. Podsjetio je na vrijeme kada su imali samo obična kola sa nosilima, a i medicinska oprema bila je vrlo ograničena.

“Tako da je ovo sada nešto izvanredno. Budući da sam počeo svoj rad na Hitnoj, ja sam stvarno ponosan kada vidim ovo danas. Zahvaljujući županu Galiću i ravnatelju Matiću, koji su stvarno srcem ovo prihvatili ozbiljno želeći da Vukovarsko-srijemska županija pa i grad Vinkovci imaju ovako jedan moderan Zavod za hitnu medicinu, da ima ovoliko liječnika, praktično pun kapacitet što mislim da je rijetkost u Hrvatskoj”, istaknuo je Mladen Karlić.

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    73 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    103 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    356 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 19 minuta

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno...

Aktualnoprije 39 minuta

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i...

Aktualnoprije 1 sat

Od ponoći nove cijene goriva

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin...

Aktualnoprije 2 sata

U Vinkovcima nikad veći zabavni park

Uspješno su održane 56. Vinkovačke jeseni, a na nekoliko lokacija u gradu Vinkovčani, Vinkovčanke i njihovi gosti uživali su u...

Aktualnoprije 3 sata

Petar Tomić više nije trener prve momčadi Cibalije

Na službenom Facebook profilu HNK Cibalia Vinkovci upravo je objavljeno priopćenje u kojem se navodi da braća Tomić više nisu...

Aktualnoprije 4 sata

Sufinanciranje troškova putovanja vlakom redovitim studentima

Vukovarsko-srijemska županija će od 1. listopada do 31. prosinca 2021. godine ili do utroška predviđenih novčanih sredstava, sufinancirati prijevoz vlakom...

Aktualnoprije 5 sati

U Hrvatskoj 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrlo 14 osoba

U posljednja 24 sata potvrđena su 264 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 14 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer...

Aktualnoprije 6 sati

U Ceriću lopovi operirali po osobnim automobilima

Tijekom vikenda zabilježene su dvije provale u osobne automobile u Ceriću. U ulici Slavka Mađera, tijekom noći s 18. na...

Najčitanije