Nakon što su juniori upisali poraz od HMNK Nove Gradiške rezultatom 2:8, seniori MNK Vinkovci – Učilište Vinkovci napokon su prekinuli niz loših rezultata i današnji dan na kraju učinili velikim za svoj klub.

U prepunoj dvorani u Novom Selu odigrano je 9. kolo 2. HMNL istok u kojemu su svoje snage odmjerila dva vinkovačka rivala – MNK Vinkovci – Učilište Vinkovci i MNK Aurelia Futsal. U odličnoj utakmici prepunoj uzbuđenja, iskusniji domaćini su slavili, unatoč pogledu na tablicu koji je goste stavljao u ulogu favorita. Iako su loše ušli u sezonu i zabilježili nekoliko loših rezultati, Vinkovci su protiv svojih gradskih suparnika upisali pobjedu od 5:2.

Iako je Aurelia bolje otvorila utakmicu te došla u vodstvo preko Pedića, Ležaić vrlo brzo vraća utakmicu na početak i izjednačen rezultat ostaje sve do kraja prvog poluvremena. Drugo poluvrijeme započinje u znaku domaćina koji preko Ljaljića i Kujundžije odlaze na 2 gola prednosti. Gosti smanjuju preko Ćuka, ali Ležaić svojim novim pogotkom vraća stvari na mjesto. Za sam kraj i potvrdu tri boda, iz deseterca prednost Vinkovaca podiže Merkaš. Za poražene goste drugi pogodak postigao je Ćuk.