6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Virtualni memorijal

Više od autora

- vl promo-


Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Ovogodišnji Memorijal Tomislav Mihin večeras je održan u Domu kulture u vinkovačkom Novom Selu. Kulturno umjetničko društvo „Ljeskovac” pri organizaciji navedenog Memorijala morao se prilagoditi novonastaloj situaciji te je izostao sad već klasični tradicionalni memorijal kakvog svi pamte.

„Morali smo tražiti neka stručna mišljenja kako održati ovaj memorijal. Ponukani Vinkovačkim jesenima, odlučili smo kako će se ove godine memorijal održati u virtualnom obliku prezentacijom nastupa našim prijatelja iz drugih KUD-ova. Kao što smo mogli vidjeti memorijal je zatvorenog tipa u kojem se nisu mogli primati gosti. Odlučili smo ove godine nastaviti tradiciju i održati ga u takvom obliku”, rekao je tajnik KUD „Ljeskovac”, Igor Banovac.

Organizacijski odbor u suradnji sa spomenutim prijateljskim društvima snimio je kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog društva koji su prikazani kao dio prilagođenog programa Memorijala.

Gabrijel Šokičić, zamjenik Gradonačelnika, nazočio je Memorijalu u ime gradonačelnika Ivana Bosančića i rekao da se nada kako ćemo ovaj Memorijal pamtiti kao jedinog koji se dogodio u ovakvim uvjetima. „Nadam se da ćemo već idući Memorijal održati u uvjetima kakvi su bili prethodnih godina. Posebno me veseli da ste našli način kako održati tradiciju i sjećanje na pokojnog Tomislava Mihina. Posebno bih uputio pozdrave njegovoj obitelji u moje i Gradonačelnikovo ime”, dodao je zamjenik Gradonačelnika.

KUD „Ljeskovac” već neko vrijeme broji tridesetak članova. „U ovom se razdoblju korona krize, kao i svi kudovi, snalazimo svakako. Morali smo sve aktivnosti svesti na minimum te u ovom trenutku probe, jednostavno, ne možemo održavati. Nastojimo kroz virtualni dio održati kontakt među članovima. Imamo jednu tamburašku sekciju koju vodi Matej Šarčević, zatim imamo dječju sekciju koja je zbog poznatih razloga zamrznuta i seniorsku dio koji čiju aktivnost održavamo kroz neke virtualne kontakte”, izjavio je tajnik Kulturno-umjetničkog društva „Ljeskovac”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno