-0 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Više od 20 izlagača bit će na Sajmu EU projekata na Orionu

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., u suradnji s Gradom Vinkovcima, organizira „Sajam EU projekata na Orionu” koji će se održati u ponedjeljak u pješačkoj zoni s početkom u 11 sati.

„Predstavit ćemo EU projekte koje provode Grad Vinkovci te ostale Općine i Gradovi u cijeloj Vukovarsko – srijemskoj županiji”, uvodno je rekla voditeljica projekta Lea Vidić istaknuvši kako su prijave završene, a na vinkovačkom korzu u ponedjeljak će se predstaviti preko 20 izlagača.

Uz to, očekuje nas i bogat zabavno – edukativni program: razne radionice, tijekom dana će se slušati dobra glazba, ali ono najvažnije od svega, svi koji budu u prolazu ili s namjerom dođu u centar grada moći će se informirati o europskim fondovima, budućim natječajima te projektima koji su trenutno u provedbi ili su se već proveli na području grada i županije.

„Ovo je zapravo jedan oblik javne promocije. Ljudima je još uvijek apstraktno i dosta nepoznato što se to sve uspjelo kroz ove godine realizirati i financirati”, dodala je Vidić napomenuvši kako svi vide da se nešto događa u Vinkovcima koji su postali jedno veliko gradilište, a ovo je prilika svim građanima na „licu mjesta” pogledati i uvjeriti se što je Grad provodio, provodi ili što ga tek čeka u pogledu EU projekata.

Svi se ti projekti, ističe voditeljica Vidić, provode samo s jednim ciljem, a to je da grad Vinkovci i cijela Vukovarsko – srijemska županija gospodarski jačaju i razvijaju se, a s boljitkom će se povećati i kvaliteta života svih građana koji žive na ovom području. Organizatori se nadaju kako će ih vrijeme poslužiti, a „na ruku im ide” i vremenska prognoza koja pokazuje kako će nas sunce u ponedjeljak grijati i do 23 Celzijeva stupnja.


„Zadnji sajam na otvorenom bio je 2019., odnosno prije početka pandemije koronavirusa. Tada je posjećenost stvarno bila izvrsna, čemu se nadamo i sada”, rekla je Vidić istaknuvši najveću prednost ovog, ali i sličnih sajmova. Izlagači će tijekom dana biti na raspolaganju Vinkovčanima za sve upite i pitanja vezana za EU fondove, a na najjednostavniji će im se način objasniti što je sve potrebno kako bi se od ideje došlo do realizacije.

„Na štandovima će se moći informirati o svemu što ih zanima, bez da informacije moraju tražiti po raznim mrežnim stranicama. Najlakše je kroz razgovor saznati što sve rade agencije, Gradovi i Županije i, naravno, ne smijemo zaboraviti ni privatna poduzeća koja također povlače jedan izuzetan dio sredstava iz fondova EU”, dodala je voditeljica projekta još jednom pozvavši sve u pješačku zonu u ponedjeljak od 11 sati.

„Dođite i vidite, zasigurno će se za svakoga naći po nešto”, zaključila je Vidić kazavši kako je najbitnije informirati ljude kako bi im bilo jasnije što se sve trenutno radi i kako funkcioniraju EU fondovi i projekti.

Podsjetimo, prijavljenim sudionicima sajma osigurat će se besplatni štandovi i prostor, a u sklopu Sajma bit će organiziran i prijenos uživo Radio Vinkovaca i Vinkovačke televizije te će praćenje ove manifestacije biti omogućeno širem krugu zainteresirane javnosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno