2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Vladimir Bataković novi je predsjednik Drvnog klastera “Slavonski hrast”

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Skupština Drvnog klastera Slavonski hrast održana je jučer u Gradištu, u Drvno –tehnološkom centru. Na mjesto dosadašnjeg predsjednika, Josipa Faletara, došao je novoizabrani Vladimir Bataković, iz tvrtke Bjelin Spačva.

„Čast mi je biti izabran na ovu dužnost. Nastavit ću i dalje smjerom okupljanja velikih i malih drvoprerađivače, a posebno ću podržati našeg župana Damira Dekanića u decentralizaciji Hrvatskih šuma, što je izuzetno važno za naš kraj i zaposlenje što većeg broja ljudi”, rekao je Bataković.Na otvaranju Skupštine pozdravne govore uputili su vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić, član Uprave Bjelin Otok d.o.o. Jozo Jović, ravnatelj Drvodjelske tehničke škole Vinkovci Josip Jovanovac i načelnik Općine Gradište Srećko Papac.

„Centar počinje s radom u pravo vrijeme, s dobrom ekipom koja je pokazala kako se povlače EU sredstva i kako se može izgraditi ovakav reprezentativan objekt. Ovdje će, osim naših drvoprerađivača, dolaziti i učenici srednjih škola, studenti drvne tehnologije u Vinkovcima koji će s novim znanjima sutra doći spremni na tržište rada i zaposliti se u jednoj od tvrtki koje rade na našem području”, rekao je Damir Dekanić naglasivši važnost decentralizacije Hrvatskih šuma, odnosno težnje da u našoj županiji ostane veći dio dobara koji ovdje i nastaje. „Tvrtka Bjelin kupila je tvrtku Spačva i ide u značajnu modernizaciju te značajno poboljšanje uvjeta rada”, zaključio je župan Dekanić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno