- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Članice i volonterke Društva ,,Naša djecaˮ Vinkovci podržale su humanitarnu akciju pod nazivom ,,Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu” sudjelovanjem u publici tijekom završne emisije humanitarnog tjedna ovog projekta. U suradnji s udrugom “Smiješak za sve” i Savezom društava “Naša djeca”, 15. prosinca pozivima gledatelja prikupljeno je 670 tisuća kuna čime je premašen cilj akcije, odnosno 600 tisuća kuna.

I ove će blagdane brojna djeca koja boluju od teških bolesti koje zahtijevaju dugotrajno liječenje provesti u bolničkim sobama. Kako bi to vrijeme njima i njihovima obiteljima bilo što ugodnije, nastao je humanitarni projekt pod nazivom „Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu”, čiji je cilj podići svijest javnosti o potrebama djece na dugotrajnom liječenju i potrebama odraslih osoba s invaliditetom koji ne mogu samostalno živjeti te prikupiti donacije koje će omogućiti bolje uvjete za obje ranjive skupine.

Partneri HRT-ove akcije “Uz nas niste sami” ove su godine bili Savez društava Naša djeca i Udruga Smiješak za sve, a sredstva su se prikupljala za pomoć djeci kojoj je potrebno osigurati dugotrajno liječenje u bolnicama u Osijeku i Rijeci te odraslima s teškoćama kretanja i intelektualnim teškoćama, koji borave u Centru za rehabilitaciju Stančić. U nedjelju, 15. prosinca, emitirana je završna emisija humanitarnog tjedna ove akcije kada je prikupljeno 670 tisuća kuna. Do emitiranja vijesti u središnjem dnevniku prikupljeni iznos popeo se na 720 tisuća kuna.

Volonterke i članice Društva „Naša djeca“ Vinkovci, Snježana Matak, Iva Varga i Iva Tadić, podržale su ovaj humanitarni projekt i u nedjelju bile dio publike. Humanitarnu akciju podržale su i brojne osobe iz političkog i javnog života koje su sudjelovale u pozivnom centru. Humanitarna akcija još uvijek nije gotova i novac možete uplatiti sve do 31. siječnja, na žiro račun HR35 2340 0091 5110 41446 ili pozivom na broj 060 9006.

Prema procjenama stručnjaka, u Hrvatskoj oko 1300 djece na godinu ima potrebu za palijativnom pedijatrijskom skrbi, odnosno dugotrajnim liječenjem. To su djeca do 18 godina koja se nalaze u životno ugrožavajućem stanju za koje je moguće provesti liječenje ili o djeci za čije bolesti suvremena medicina nije pronašla lijek te im je potrebno osigurati intenzivnu liječničku skrb u duljem razdoblju.