14 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Vrhunski futsal hakl i ovog ljeta u Lenijama!

Više od autora

- vl promo-

Vrhunski hakl i ovog ljeta je u Lenijama! Peto izdanje Orion Futsal Cupa očekuje nas od 20. lipnja do 2. srpnja na malonogometnom terenu u parku Lenije pokraj bazena. Organizator je ponovno MNK Aurelia Futsal, a očekivanja su i ove godine velika.

Sigurni smo kako se vinkovačka publika zaželjela dobrog hakla, kao i da ekipe jedva čekaju nastupati pred brojnom publikom. Prošle godine smo imali rekordnu posjećenost finalnih večeri, a nadamo se da ćemo u istom tonu nastaviti i ove godine. Potruditi ćemo se organizacijski napraviti još jedan iskorak u vidu popratne ponude, dok ne sumnjam da će igrači pokazati svu svoju raskoš na terenu i time privući gledatelje na tribine”, istaknuo je Kristian Šoštar, trener u klubu, kao i jedan od organizatora događaja.

Ove će se godine natjecati u ukupno pet kategorija, radi se o U13, U15 i U17 natjecanjima, ali i o seniorskom i veteranskom turniru. Ukupan nagradni fond ove je godine čak 4.300,00 eura, a dodatna prednost za seniore je već standardno pravilo Oriona – maksimalno tri dolaska za osvajanje glavne nagrade. Da pojasnimo, u svom prvom dolasku na turnir ekipa igra grupnu fazu dok u drugom dolasku igra faze osmine i četvrtine finala. U konačnom, trećem dolasku, ekipa igra polufinale odnosno finale.

Pravilo 3 dolaska smo među prvima uveli u Slavoniji i pokazalo nam se jako dobrim. Iz vlastitih iskustava znamo kako igrači izbjegavaju preveliki broj utakmica i dolazaka u grupnoj fazi te je nekad trebalo doći i po 10 puta na turnir da bi igrao finalnu večer. Svima je poznato da većina igrača igra i po nekoliko turnira što na taj način zna biti i fizički i psihički naporno. Na ovaj način se sve ekipe mogu lakše organizirati, ali i doći iz nešto udaljenijih mjesta od Vinkovaca”, objasnio je Šoštar.

Igrat će se po futsal pravilima 4+1, a iznimku čine samo veterani koji će igrati u sustavu 5+1. Kotizacija za mlađe uzraste iznosi 50 eura, veterani će za sudjelovanje izdvojiti 70 eura, a seniori 100. Glavna seniorska nagrada iznosi 2000 eura, drugo mjesto donosi upola manji iznos, a trećeplasirana momčad dobit će 400 eura.

Svoju ekipu možete prijaviti do 19. lipnja na telefonske brojeve 098 349 749 ili 099 333 5296, kao i na društvenim mrežama Orion Futsal Cupa (Facebook/Instagram).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno