20 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Vukovarsko plivalište pred zatvaranjem

Više od autora

- vl promo-GO HDZ Vukovar sazvao je tiskovnu konferenciju vezanu za najavu gašenja plivališta u Vukovaru pod nazivom „Utapa li se lokalna vlast u vlastitom bazenu licemjerstva i sposobnosti?”.

Ističu kako su vukovarski bazeni s radom započeli u ožujku 2017. godine, a cijeli kompleks je izgrađen sredstvima Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 72 milijuna kuna, a osim toga Vlada svake godine izdvoji oko 3 milijuna kuna za održavanje plivališta, kao i dodatnih milijun kuna za investicije sportskih objekata na području grada Vukovara.

Zbog loše situacije oko inflacije i poskupljenja energenata, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sazvala je 25. srpnja sjednicu na kojoj se govorilo o još dodatnih 770 tisuća kuna potpore plivalištu Vukovar kako bi moglo premostiti ovaj problem. Plivalište Vukovar može normalno funkcionirati, a gradonačelnik smatra kako se zbog uštede treba zatvoriti”, istaknuo je Nikola Mažar, predsjednik GO HDZ Vukovar.

Iz Gradskog odbora poručuju kako je vukovarsko plivalište mjesto rekreacije, rehabilitacije i zabave za Vukovarce, a ono je i dom za plivački i vaterpolo klub u kojima trenira preko 200 djece te da je za grad puno značajnije od drugih projekata koje provodi gradonačelnik Ivan Penava. Također, govore kako je za nesmetani rad bazena potrebno 1,5 milijuna kuna. „Očekujemo da gradonačelnik Ivan Penava podrži našu ideju te da pokaže razumijevanje za sve građane Vukovara, a ako to ne može neka odstupi”, zaključio je Mažar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno