24 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Za adaptaciju zatvorene tržnice u Vinkovcima odobreno pet milijuna kuna

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Građani Vinkovaca, po uzoru na mnoge druge gradove, dobit će uskoro zatvorenu Gradsku tržnicu koja će biti smještena u objekt nekadašnje Opskrbe uz gradsku tržnicu, a koji već desetljećima ne služi ničemu.

Projekt “Adaptacija zgrade Gradske tržnice Vinkovci” i službeno je zaživio. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo Odluku o sufinanciranju projekata prijavljenih na Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, a na listi odobrenih projekata nalazi se i projekt „Adaptacija zgrade Gradske tržnice Vinkovci“ ukupne vrijednosti gotovo 10 milijuna kuna, a za koji je Gradu Vinkovcima Odlukom ministarstva odobreno financiranje u iznosu od 5 milijuna kuna.

Rekonstrukcijom zatvorene gradske tržnice kreirat će se tako suvremeno mjesto, uređeno po suvremenim standardima, za trženje lokalnih proizvoda i povećanje dostupnosti kvalitetne ponude građanima.

Projekt je vrijedan 9.888.409,74 kuna i svakako će doprinijeti jačanju poduzetništva i konkurentnosti vinkovačkog gospodarstva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno