Dječje igraonice i rođendaonice u Vinkovcima u posljednjih su nekoliko godina doživjele pravi bum. Hit su među mališanima, a veliko olakšanje roditeljima. Djeca svoje vrijeme provode u igri, druženju i kvalitetnom učenju i zasigurno se svojim kućama vraćaju puni dojmova, ali i novih znanja.

Čovjek cijeli svoj život provede igrajući se, a uz igru istovremeno i uči. Ta je veza neraskidiva. Roditelji danas za igru i učenje djeteta često pronalaze rješenja u mobitelima, tabletima i aplikacijama, no sve ih je više koji se ipak odlučuju za ono klasično – uz pomoć stručne osobe. To dobro zna i Marija Andrijanić, vlasnica Korijena znanja, centra za učenje matematike kojemu je cilj popularizacija matematike i srodnih predmeta. Provode brojne radionice u kojima djeca predškolske dobi i učenici nižih razreda osnovne škole produbljuju svoje znanje iz matematike, a često se nazivaju i „teretana za mozak“.

„Ovo nam je već peta godina poslovanja i iznimno smo zadovoljni odazivom. Najviše se traži ALOHA Mentalna aritmetika i individualan rad s djecom, ali i Male Pitagore koje smo pauzirali ove godine, ali svakako krećemo ponovno i s njima kada se situacija smiri. Kroz našu školicu je od početka prošlo više od 150 djece na što smo iznimno ponosni“, rekla je Marija, magistra edukacije matematike i informatike. Dodaje i kako su u sklopu centra nedavno otvorili i posebnu igraonicu zanimljivog naziva Super Mario. Igraonica je bazirana na kreativnim i matematičkim igricama i iako već imaju priključene djece, uz najavu se možete još priključiti.

„Roditelji su oduševljeni. Imamo puno pozitivnih komentara koliko zapravo ALOHA pomaže djeci u svakodnevnom životu i radu u školi, djeca ne samo da brže i „u glavi računaju“, nego postaju koncentriranija, pažljivija, samopouzdanija“, pojasnila je. Cijena jednog stupnja ALOHE koji traje četiri mjeseca je 1920 kuna, dok se igraonica Super Mario plaća po satu. Prvi sat je 35 kuna, a svaki sljedeći je 25.

Ako pitate roditelje da izdvoje neku igraonicu u koju bi rado poslali svoje mališane, velika većina njih ukazala bi na Regoč. Produženi je to boravak u kojemu, osim učenja i izvršavanja školskih obaveza, djeca odmaraju, igraju nogomet, košarku, stolni tenis, skaču na trampolinu i prolaze zanimljive poligone. Trenutno imaju deset aktivnih polaznika, a roditelji su izuzetno sretni jer su im djeca na sigurnom i toplom, imaju topli obrok, zadaće se kvalitetno odrade, a zadovoljni su i što su s njima stručne osobe. Smješteni među stambenim zgradama, mogućnost proslave rođendana u njihovom prostoru je pun pogodak.

„Naša rođendaonica funkcionira tako da dovedete djecu 10 minuta prije početka rođendana i dođete po njih nakon 3 sata. S njima ostaje jedna od naših animatorica koja brine da djeci bude zabavno te da im ništa ne nedostaje. Animatorica sve fotografira i šalje fotografije roditeljima. Imamo tri različita menija u ponudi što možete vidjeti u našem letku na Facebook profilu Regoč Vinkovci“, pojasnila nam je voditeljica Josipa Martinović, dodavši kako su im vikendi uglavnom popunjeni, a nerijetko se slavi i drugim danima u tjednu. Rođendani se mogu slaviti od 35 kuna po djetetu, a koronavirus, istaknula je, malo je usporila sve, no nikako pokolebala u daljnjem radu.

 „Dakako da su rođendani malo više traženi, no kad se cijela situacija s koronom smiri, mislim da ćemo raditi punom parom i produženi boravak u dvije smjene. Naime, mnogi roditelji rade već od 7 sati, pa nam je plan organizirati radno vrijeme Regoča od 7 do 19. Smatramo da će Produženi boravak biti odluka svakog roditelja kad prođe ova ugroza od COVID-a i kad čuju samo pohvale o našem radu“, izjavila je Josipa.

Koliko su ovakve proslave dječjih rođendana popularne govore i popunjeni vikendi na Bazenima Lenije koji na ovaj način rođendane slave već dugi niz godina. Tamo organiziraju proslave u kojima će vaši mališani bez imalo sumnje maksimalno uživati, uz kupanje i igre, animatora te hranu, piće i torte.

„Proslave rođendana idu normalno, i dalje su u ponudi i potražnja je još uvijek jako velika. Uglavnom se održavaju vikendom – subotom i nedjeljom, kada budu tri do četiri proslave, što znači da ih godišnje bude oko 120“, ispričala je Ivona Čavlović, voditeljica odjela recepcije i bistroa. Dodala je kako u ljetnim mjesecima proslava gotovo da i nema jer se roditelji zbog toplog vremena odlučuju na vanjske, ali su zato vikendi u jesenskom, zimskom i proljetnom razdoblju uglavnom popunjeni.

Upravo zbog velike popularnosti, dječjih igraonica i rođendaonica svakim je danom sve više. Za djecu je to poseban doživljaj, bilo da uče kroz igru ili sa svojim prijateljima slave rođendan, a njihovim je roditeljima puno jednostavnije jer, kako kažu, netko umjesto njih sve organizira i, još bolje, nakon proslave i sve pospremi. Ne moraju se ni brinuti da će im ionako premaleni stan za velik broj djece biti demoliran poslije zabave, a veliko olakšanje je i što su s djecom stručne osobe.