Odlukom o raspodijeli financijskih sredstava, a temeljem Javnog poziva Grada Vinkovaca za dodjelu financijskih potpora sportskim udrugama za kapitalna ulaganja na području Grada Vinkovaca Hrvatskom nogometnom klubu “Vinkovci” za rekonstrukcija svlačionica i sanitarnog čvora za igrače odobren je iznos od 50 tisuća kuna.

Klub je osnovan davne 1918. godine pod imenom Željezničar. To ime nosio je do 1920. godine, kada se spaja s Cibalijom te tako djeluje do 1926. godine, kada se taj neprirodni spoj raspada te klub nastavlja djelovati kao Željezničarski amaterski klub. Tijekom Drugoga svijetskog rata klub prestaje s djelovanjem, da bi 25. rujna 1948. godine osnovan nogometni klub Lokomotiva, kao nasljednik Željezničara. Godine 2008. klub mijenja ime u HNK Vinkovci.

“Konačno je Grad Vinkovci je prepoznao naše probleme vezane za infrastrukturu, te je odlučio obnoviti i urediti svlačionice i sanitarni čvor. Prostorije za igrače bile su stvarno u derutnom stanju tako da ćemo obavili neophodne zahvate na prostoru. Za sve to Grad Vinkovci je izdvojio pedeset tisuća kuna i veliko hvala gradu i gradončaleniku Ivanu Bosančiću.”, rekao je Tomislav Beljo – Mima, predsjednik HNK Vinkovci, dodavši kako će nakon obnove prostorija konačno steći normalni uvijeti za treniranje.

 

“Nadamo se da je ovo tek prvi korak u uređenju našeg voljenog kluba, jer djeca koja vrijedno treniraju i pronose ime svoga grada širom lijepe naše, ali i šire, to svakako zaslužuju.”, kazao je Slaven Červenjak, trener u klubu i voditelj škole nogometa, dodavši kako je ponosan na školu nogometa za predškolski i školski uzrast, koja okuplja mnogobrojne malene malonogometaše koji su pri vrhu prvnestvenih ljestvica u ligama u kojima se natječu i koji će nastaviti bogatu tradiciju kluba u sudjelovanju na nogometnim terenima, zahvaljujući vrijednim članovima – trenerima Ivanu Miličeviću, Hrvoju i Željku Tomaševiću, Adrianu Kompesu i Dariji Tampulji.

“I dalje nam je cilj i misao vodilja okupiti što veći broj djece predškolskog i školskog uzrasta te im što kvalitetnije omogućiti igranje nogometa, upoznati ih sa sportskom kulturom, podići njihovu motoriku i tehniku te razviti cjelokupan događaj treninga i utakmice. Također nam je cilj imati i što kvalitetniju seniorsku ekipu, ali i održavati rekreaciju i podići tonus održavanja starijih članova kluba da se što duže bave nogometom sukladno svojim godinama i mogućnostima.”, zaključio je Slaven Červenjak.