4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Za potpore udrugama Općina Andrijaševci u 2023. izdvaja 97 000 eura

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Nakon raspisana dva natječaja, u Općini Andrijaševci potpisani su godišnji ugovori s 19 udruga, korisnika proračunskih sredstava.

„Jedan je provodila Zajednica sportskih udruga koja vodi brigu o sportskim društvima kojima je dodijeljeno 5 ugovora plus ugovor Zajednice sportskih udruga i drugi natječaj koji je provela Općina za sve ostale s kojima je potpisano 13 ugovora”, pojasnio je načelnik Ante Rajković.

Od sportaša koji djeluju u sklopu Zajednice, sredstva su otišla na adrese NK Frankopan, Športskog ribolovnog društva, Atletskog kluba Mladost, Teniskog kluba Rokovci-Andrijaševci i Paintball kluba.Među 13 najaktivnijih koji se izravno financiraju iz općinskog proračuna, Ugovori su potpisani s Kulturno-umjetničkim društvom Slavko Janković, Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udrugom žena, Lovačkim društvom, Udrugom Bajkera, nadalje umirovljenika, Drugama, s Društvom multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije, Udrugom osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN, Udrugom za promicanje sporta i zdravog načina života, Planinarskim društvom, Športskim društvom slijepih „Ravnica” i Eko udrugom. Ukupno njih 19 stavilo je svoj potpis na ugovore za 2023. godinu ostvarene kroz dva javna poziva. Dok je na račun Zajednice za sportaše odobreno gotovo 73 000 eura, društvenjaci će podijeliti 24 000 eura.

„Iznosi su šaroliki. Kakve su aktivnosti, takva su i sredstva, a sve sukladno planu i programu”, zaključuje načelnik Općine Andrijaševci Ante Rajković. Rad, okupljanje mještana i promocija općine, mjerljivi su elementi kada je riječ o aktivnostima udruga koje kao takve svojim programima čine nositelje društveno-sportskih događanja. U tome ih treba podupirati i pratiti novčanom podrškom, a općina s dva naselja Rokovci i Andrijaševci, s obzirom na ono što prikazuju njihove, nema razloga za brinuti prvdajući svaki cent.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno