13 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. svibnja 2022.

Za rad učenika Srednje strukovne škole Vinkovci možete glasovati do 22. travnja

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr
WorldSkills Croatia državno je natjecanje učenika strukovnih škola, najveće u ovom dijelu Europe čija je svrha promocija izvrsnosti strukovnog obrazovanja, podizanje njegova ugleda i isticanje njegove povezanosti s tržištem rada. Učenici vinkovačkih srednjih škola i prošlih su godina osvajali visoka mjesta u raznim disciplinama, a ove će godine imati priliku ponoviti uspjehe od 10. do 12. svibnja u Zagrebu.

Osim toga, u tijeku je glasovanje za najbolje radove na WorldSkills Croatia smotri, a u konkurenciji četiri škole s područja Republike Hrvatske našla se i Srednja strukovna škola iz Vinkovaca.

Na natječaj su se prijavili kratkim video uratkom u kojemu opisuju što su sve radili, a svoj im glas možete dati na online obrascu na službenoj stranici Smotre najkasnije do 22. travnja.

Učenici čiji radovi dobiju najveći broj glasova osvojit će zlatnu medalju, a tri najbolje rada svake WSC smotre bit će predstavljena na već ranije spomenutom Državnom natjecanju učenika strukovnih škola.

Od tri ponuđene kategorije, radovi vinkovačke škole pripadaju onoj učenika s teškoćama, a u 4 minute i 31 sekundi pokazali su kako od korištene ambalaže stvoriti novu vrijednost. Pa su tako Ivica Dejanović i Vedran Katić, pod mentorstvom Branke Rimac, prvo prikupili iskorištenu ambalažu koja ima je bila potrebna za rad. Našlo se tu plastičnih boca, limenki, poklopaca, raznih spremnika. Zasukali su rukave, uzeli kist u ruke i na posudama koje su imali prvo nacrtali jedan od najpoznatijih vinkovačkih simbola – Orion, naravno uz objašnjenje što on predstavlja.

Od velikog posla su se i umorili pa je došlo vrijeme za nešto slatko. Izradili su čokoladne kuglice na štapiću, nakon kojih su, prikladno vremenu u kojem se nalazimo, prikazali kako se od balona i novinskog papira može napraviti uskrsna dekoracija.

Zadovoljni napravljenim, predstavili su sve svoje proizvode uz pouku kako, iako su različitog zanimanja, čine izvrstan tim. Nagradite njihov trud glasom i osigurajte im odlazak u Zagreb na WorldSkills natjecanje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno