10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Za zdrave Vinkovce zaplivalo 130 osnovnoškolaca

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Projekt „Plivajmo za zdrave Vinkovce” u organizaciji Plivačkog kluba Orion, Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića te županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti okupio je 130 djece iz 7 gradskih osnovnih škola s ciljem razvijanja samopouzdanja odnosno pozitivne slike o sebi te promicanja zdravog razvoja mladih osoba, ali i prevencije rizičnih ponašanja.

„Cilj ovog natjecanja nije isključivo promocija plivanja i pokazivanja natjecateljskih vrijednosti nego promocija zdravih stilova života, ukazivanje na usvajanje zdravih navika, druženje te pokazivanje na koji se način strukturirano može provoditi slobodno vrijeme i da se u ovim ludim vremena, gdje su djeca dosta skučena što se tiče sportskih aktivnosti, provođenja vremena i druženja, da pokažemo kako se zajedničkim radom može organizirati nešto što je sigurno, zdravo i nadasve potrebno i našem gradu i našoj županiji”, rekla je više o samom projektu i organizaciji trenerica Maša Pešec. Bavljenje sportom i bilo kojom fizičkom aktivnošću uvijek pruža zadovoljstvo i ispunjenost, ali omogućava druženje što je važno u razvoju djeteta, ističe Pešec te naglašava kako je sport jedan od ključnih čimbenika u prevenciji razvijanja lošeg ponašanja jer njime djeca dobivaju dodatnu zanimaciju u ispunjavanju slobodnog vremena.

„Vrlo je važno za odgoj djeteta je da dijete ima strukturirano slobodno vrijeme, da ima točno određeno vrijeme za točno određene aktivnosti i kroz takav način života ostaje u jednom zdravom okruženju, zdravog razmišljanja i sposobno je donosit odluke”, zalključila je trenerica plivača Oriona.

Plivačko natjecanje otvorio je zamjenik župana Franjo Orešković.


„Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti, u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti i ove godine sudjeluje u organizaciji plivačkog natjecanja „Plivajmo za zdrave Vinkovce.“ Ovo je jedan od primjera što naše Povjerenstvo radi i što nam je cilj, a to je, između ostaloga, usmjerenost prema djeci i mladima, razvijanje svijesti o očuvanju zdravlja te sprječavanje rizičnog ponašanja“, istaknuo je Orešković.

Izrazio je i zadovoljstvo s velikim odazivom djece koja sudjelujući u ovakvim aktivnostima svojim primjerom mogu biti uzor svojim vršnjacima, ali i svima drugima jer uz takvu djecu ne treba brinuti za budućnost. „Čestitam svim sudionicima, svi ste pobjednici”, poručio je Orešković.

Sva djeca koja sudjeluju u natjecanju dobit će priznanje, a najboljih troje iz svake discipline dobit će medalje koje će im biti dodijeljene 7. prosinca u velikoj županijskoj vijećnici u okviru događaja pod nazivom „Motivacijski dani”.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno