Na terenima Teniskog kluba Vinkovci pod strogim epidemiološkim mjerama završen je međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina Zaba Cup 2021., pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke.

U prvom polufinalu u kategoriji dječaka Nikola Đošić (Švicarska) pobijedio je Duju Markovina, prvog nositelja turnira, iz Hrvatske sa 6:2, 6:2. U drugom polufinalu Matic Hribar, šesti nositelj turnira iz Slovenije, pobijedio je Martina Doskočila iz Češke sa 3:6, 7:5, 6:0.

U finalu turnira Nikola Đošić iz Švicarske kojeg trenira Mario Jukić iz Vinkovaca, pobijedio je Matic Hribara iz Slovenije sa 6:0, 6:4.

“Turnir je bio dosta težak, bilo je puno odličnih igrača, tako da nisam očekivao pobjedu. U finalu sam znao ako dam svoj maksimum, mogu osvojiti turnir. Na kraju je tako bilo i sretan što sam osvojio turnir”, rekao je Nikola Đošić, pobjednik turnira u kategoriji dječaka, istaknuvši kako je organizacija turnira u Vinkovcima bila odlična.

U prvom polufinalu u kategoriji djevojčica Dora Mišković, prva nositeljica turnira iz Hrvatske, pobijedila Alenu Kovackovu, četvrtu nositeljicu iz Češke sa 6:3,6:4.U drugom polufinalu Nastasija Nesterović, druga nositeljica turnira iz Njemačke, pobijedila je Kiaru Zabkovu, sedmu nositeljicu turnira iz Slovačke sa 6:3, 6:2.

U finalu turnira Dora Mišković je sa 6:2, 6:3 nadigrala Nastasiju Nesterović iz Njemačke, te osvojila turnir u kategoriji djevojčica.

“Bilo je teško jer sam imala teške mečeve tijekom cijelog turnira, ali sve se na kraju dobro završilo. Svaki meč je bio zahtjevan, posebno polufinale, a u finalu sam odigrala dobro i osvojila turnir. Vinkovci su mi sretan grad jer sam ovdje osvojila državno”, istaknula je Dora Mišković kazavši kako je organizacija turnira u Vinkovcima, kao i uvijek, bila odlična.

U finalu parova u kategoriji djevojčica Alena Kovackova iz Češke i Kiara Zabkova iz Slovačke pobijedile su Doru Mišković i Doru Biondić iz Hrvatske sa 1:6, 7:6(6), 13:11 u susretu u kojemu je par Mišković/Bondić imao set i 5:2 u drugom setu, te pet meč lopti, no na kraju su izgubile meč.

U kategoriji dječaka u finalu parova Matic Hribar i Paolo Angeli iz Slovenije pobijedili su par Duje Markovina iz Hrvatske i Jovan Tomović iz Crne Gore sa 6:3, 6:2.

“Uspjeli smo izbjeći okupljanje ljudi koji nisu dio turnira, a ovi koji jesu, bili su svjesni rizika. Prikazan je odličan tenis svih devet dana, tako da smo više nego zadovoljni odigranim turnirom”, kazao je Igor Balaš, direktor turnira istaknuvši kako se sve odvijalo prema epidemiološkim mjerama koje je propisao Tennis Europe.

Vrhovni sudac turira bio je Zdenko Hečej iz Osijeka, dok su suci na turniru bili: Ivan Kubiček, Tomislav Marojević i Damir Šesto, svi iz Vinkovaca.