Danas je odigran zadnji kvalifikacijski turnir u malom nogometu na području naše županije pod nazivom Coca-cola Cup koji se odigrava na novom igralištu u Lenijama. Pobjednik turnira u Vinkovcima suočit će se s pobjednicima svih 6 kvalifikacijskih turnira u županiji, a konačni pobjednik županijskog turnira ide na veliku završnicu u Split.

„Sportske igre mladih rade jednu odličnu promociju zdravog načina života i bavljenja sportom jer svake godine više od nekoliko desetaka tisuća ljudi sudjeluje kroz različite sportove”, navodi Mladen Crnaić organizator vinkovačkog kvalifikacijskog turnira, a glavni sponzor malonogometnog turnira je Coca-cola koja snosi sve troškove.

Na ovom turniru nastupilo je 16 ekipa raspoređenih u dvije dobne kategorije (2003. godište i mlađe te 2006. godište i mlađe) koje su knockout fazom pokušali izboriti plasman u daljnju fazu natjecanja. Prema riječima organizatora Crnaića najviše pobjednika na završnom turniru Sportskih igara mladih prethodnih godina dolazilo je iz istočne Hrvatske što je lijepa promocija našeg kraja. Pobjednike današnjeg turnira saznali smo u popodnevnim satima, a mi se nadamo kako će se i ove godine nastaviti tradicija uspješnih rezultata predstavnika naše županije. U kategoriji godišta 2003. i mlađe prvo mjesto osvojila je ekipa “Futshop.hr” koji su u finalu bili bolji od “All Starsa” 2:1. Prolazak dalje na županijsku razinu u kategoriji 2006. i mlađe osigurala je momčad “Pecaroši s Bosuta” pobjedom nad ekipom “Krizmani Apostoli” 2:0. „Pozivam sve mlade da se i u budućnosti prijave i uključe u Sportske igre mladih koje će im pružiti odlično druženje, zabavu, a najveća nagrada je odlazak na završni turnir u Split”, izjavljuje za kraj Mladen Crnaić.

Dodajmo još kako pobjednik završnice u Splitu putuje na međunarodni turnir gdje se priključuju i pobjednici ostalih zemalja, većinom su to zemlje iz našeg okruženja.