Tijekom vrlo teške i zahtjevne 2020. godine u Općini Privlaka ipak su uspjeli završiti neke od važnih projekata, s naglaskom na radove na komunalnoj infrastrukturi. Dovršena je tako dogradnja vodovodne mreže na području općine, a koja je u cijelosti financirana iz općinskog proračuna. Time je, osim priključka na vodovodnu mrežu, omogućen i priključak na mrežu odvodnje. „Sigurno najznačajniji i najvrjedniji projekt je izgradnja II. i III. faze kanalizacije. Radovi na izgradnji počeli su 2019. godine i do sada je izgrađeno približno 80% kanalizacijskog cjevovoda. Ukupna vrijednost II. i III. faze izgradnje kanalizacijske mreže je 40.000.000 kuna. Radovi su financirani u iznosu od 85% od strane EU fondova, a preostali iznos osigurava država, VVK te Općina Privlaka koja je tijekom 2020. godine sudjelovala u financiranju projekta odvodnje u iznosu od približno 1.200.000 kuna. Pored izgradnje cjevovoda izvršena je izgradnja i oko 400 priključaka na kanalizacijsku mrežu“, ističe načelnik Darko Galić.

Treba naglasiti, objašnjava, da ovim projektom rješavaju dugogodišnji problem i rade veliki iskorak u zaštiti okoliša na području općine.

Od ostalih projekata treba izdvojiti uređenje spremišta nogometnog igrališta, na nogometnom igralištu postavljena su i rasvjetna tijela za osvjetljenje nogometnog terena, a u šumici kod nogometnog igrališta izvršen je projekt pod nazivom „Poučne staze i vidikovci“ koji je u cijelosti financiran sredstvima EU fondova. Važno je istaknuti i asfaltiranje dijela Školske ulice, a u prošloj godini izgrađen je i mjesni dječji vrtić koji je u cijelosti financiran iz EU fondova, ukupne vrijednosti projekta 4.500.000 kuna. U pripremi su i projekti uređenja nogostupa i izgradnje biciklističkih staza, a općina je izdvojila i značajna sredstva za projekte i programe kojima se želi potaknuti demografska obnova te zadržati mlade na području općine.

Tako za svako novorođeno dijete roditeljima daju po 5.000 kuna, sufinanciraju i boravak djece u dječjim vrtićima izvan Privlake, kao i kupnju radnih knjiga i bilježnica za sve učenike od 1. do 8. razreda te prijevoz srednjoškolaca.

Redovni studenti imaju pravo na stipendiju od 7.000 kuna godišnje, a kroz program stambenog zbrinjavanja mladih obitelji izdvajaju od 25.000 do 30.000 kuna po obitelji.