Održana je tiskovna konferencija na bazenima „Lenije” povodom početka provedbe programa „Mala škola plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba” u sklopu projekta „Hrvatska pliva!” u 2021. Ukupan iznos projekta je 110.000 kuna, od čega Ministarstvo turizma i sporta sufinancira 87.000, dok VPK svojim sredstvima sudjeluje sa 23.000 kuna. Program je namijenjen za djecu neplivače u dobi od 5 do 14 godina.

„Primarni je cilj naučiti neplivače da samostalno otplivaju 25 metara, dok je sekundarni cilj zadržati što veći broj djece u klubu, odnosno privući ih da se bave aktivnim plivanjem”, rekao je Zvonimir Pinter, tajnik i trener u Vinkovačkom plivačkom klubu.

Podršku ovom hvalevrijednom projektu pružio je i Grad. „Prije svega čestitam Vinkovačkom plivačkom klubu na početku provedbe programa „Mala škola plivanja” koji se provodi u sklopu projekta „Hrvatska pliva”. Ovo je najbolji način promoviranja grada, sporta i zdravog načina života te najbolji način popularizacije plivanja kod djece i mladeži. Grad Vinkovci je uvijek podržavao ovakve programe, podržavat ćemo ih i dalje i stojimo na raspolaganju za sve buduće sportske inicijative”, rekao je Josip Romić, dogradonačelnik Vinkovaca.

Program je izrađen u suradnji s Hrvatskim plivačkim savezom i provodit će se u popodnevnim satima kroz 20 dolazaka. Izvodit će ga četiri školovana trenera i jedan volonter, svi s velikim i bogatim plivačkim iskustvom te brojnim satima provedenima u vodi. Osim toga, osiguran je i edukacijski program na temu aktivnog plivanja koje će predstaviti vanjski stručni kvalificirani suradnik, odnosno bivši vrhunski plivač ili plivačica te će biti organiziran Dan otvorenih vrata VPK-a gdje će djeca, roditelji i svi zainteresirani moći pogledati trening kroz galeriju našeg bazena.

„Kroz besplatni program proći će 125 polaznika podijeljenih u 5 skupina, a predviđeno trajanje programa je od lipnja do prosinca. Zbog velikog odaziva, već smo popunili četiri grupe i sad već popunjavamo grupu za studeni. Ljudi su prepoznali kvalitetu rada kluba i tako nam iskazali svoje povjerenje kroz prijavljivanje velikog broja djece. Polaznici će na kraju programa dobiti diplomu i majicu”, rekao je Pinter dodavši kako klub ove godine slavi svoj 78. rođendan te je pozvao sve zainteresirane da se, i mimo ovog projekta, pridruže njihovoj velikoj plivačkoj obitelji.