11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Započele prijave za 8th Croatian Blues Challenge

Više od autora

- vl promo-m_8th-croatian-blues-challange_pocele-prijave_ST

Počele su prijave za osmo nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika – Croatian Blues Challenge. Ovogodišnji domaćin natjecanja je Zagreb i klub Bikers Beer Factory koji po izgledu i atmosferi izuzetno podsjeća na klubove u kakvima će pobjednici Challengea svirati u Memphisu.

Središnje mjesto hrvatskog bluesa, Bikers Beer Factory će biti od 3.-5.11.2016.

Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:

Četvrtak, 3.11.2016. Solo / Duo

Petak, 4.11.2016. Band,

dok je subota, 5.11.2016. rezervirana za pobjednike u obje kategorije te posebne goste. Istovremeno s Challengeom, događat će se i izbor najboljeg autorskog blues teksta Carl Reuter – The Best Original Lyrics Award, uz uvjet da pjesma bude izvedena u natjecateljskom dijelu Challengea.

Prijave za 8th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje 30.10.2016. u ponoć. Izvođači se prijavljuju putem sljedećeg linka.
Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju –  33th International Blues Challengeu, koje će se od 31.1. do 4.2.2017. održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 8th European Blues Challengeu koji će se održati od 15.-18.3.2018. u norveškom gradu imenom Hell.

No ove godine po prvi puta imamo i novčanu nagradu za pobjednike odnosno njihov put u Memphis.

Tako će pobjednički bend dobiti 10.000,00 Kn koje osigurava Hrvatska glazbena unija, dok će pobjednik u solo / duo kategoriji dobiti 2.000,00 Kn koje osigurava Filab iz Samobora.

Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da su u proteklih sedam godina četiri od naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci) ušla u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga Hrvatske blues snage promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 7 Zagreb International Blues Festivala, 7 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 8 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te 6 puta u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel i Torritu na European Blues Challenge. Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj uskoro čitajte na novoj, u završnoj fazi izgradnje, web stranici.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno