24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Započeo Europski tjedan sporta u Vinkovcima – gradu svih sportova

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Pokaznim vježbama i demonstracijom poteza u Judo klubu Vinkovci započeo je Europski tjedan sporta, inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti, koji se sedmu godinu održava u Hrvatskoj, ali po prvi puta u Vinkovcima. Vinkovački sportski klubovi i udruge tako će od danas pa do četvrtka 30. rujna, kroz treninge, pokazne vježbe i dane otvorenih vrata, približavati svoje sportove onima koje zanima neki sport, ali možda ga nisu imali priliku doživjeti izbliza.

„Danas se premalo ljudi bavi sportom i zato je važno imati ovakve inicijative odnosno dati ljudima priliku vidjeti čime se sve mogu baviti u Vinkovcima. Kada govorimo o djeci, njima je važno usaditi osjećaj za sport jer će im to kasnije pomoći u njihovom daljnjem životu, bit će spremniji i zdraviji i za učenje i za rad i za sve ono što ih čeka kroz život. U našem se gradu imamo priliku baviti gotovo svim sportovima i smatram da djeca trebaju iskoristiti tu priliku”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Sudjeluje ukupno 14 klubova s područja grada koji će svoje treninge i vježbe provoditi na gradskim sportskim terenima i u dvoranama, a posljednji dan održavanja programa u centru će se grada predstaviti svi klubovi u organizaciji Saveza za sportsku rekreaciju grada Vinkovaca. „Obavijestili smo naše klubove, odazvalo ih se 14 i svaki samo dan organizirali razne aktivnosti. Započeli smo danas s Judo klubom Vinkovci, a na promo materijalima oblijepljenima po gradu možete vidjeti što se događa koji dan. Cilj je malo aktivirati ljude da se počnu baviti sportom, da se uključe u klubove, pogotovo oni koji su odustali zbog cjelokupne situacije s koronavirusom”, rekla je Biljana Čugura, pravnica u Zajednici športskih udruga grada Vinkovaca.

Europski tjedan sporta usmjeren je poticanju sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. „Važno je baviti se sportom prije svega zbog zdravlja. Kao mlađi sam se bavio košarkom, a kad sam došao u neke malo zrelije godine imao sam određenih problema s kralježnicom koje sam riješio kroz plivanje i druge sportove. Osim za rješavanje određenih zdravstvenih problema, bitan je i za jačanje fizičke i kondicijske spreme”, svojim primjerom pokazao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost te ruši stereotipe o tome tko može sudjelovati u kojem sportu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno