14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Zapravo ljubav (Love Actually, 2003.)

Više od autora

- vl promo-fkf_zapravo-ljubav_love-actually_2003_poster‘Zapravo ljubav’ šarmantna je i inteligentna ljubavna komedija, bez ciničnog odmaka, namijenjena romanticima kojima nikad nije previše sretnih završetaka. Ljubav u mnogim njezinim formama i izvrsni glumci i zanimljivi likovi od početka do kraja filma intrigiraju i privlače gledatelja, uvlačeći ga u čarobni svijet ljubavi. Za britki i fino nijansirani humor zaslužan je Richard Curtis, scenarist najuspjelijih suvremenih britanskih komedija (Ja u ljubav vjerujem, Četiri vjenčanja i sprovod, Mr. Bean, Crna guja, Bridget Jones 1 i 2). Ovo mu je bio redateljski debi.

Novi britanski premijer, neženja David (Hugh Grant), zaljubi se u asistenticu Natalie (Martine McCutcheon). Premijerova starija sestra Karen (Emma Thompson) svjesna je da njezin muž Harry (Alan Rickman) ima vezu, i to s kolegicom s posla, mladom i zavodljivom Miom (Heike Makatsch). Karenin prijatelj Daniel (Liam Neeson) ostao je udovac, a njegov 11-godišnji sin Sam (Thomas Brodie-Sangster) želi znati sve o ljubavi jer mu se sviđa djevojčica iz škole. Pisac Jamie (Colin Firth) napusti djevojku kad je uhvati da ga vara te otputuje u Francusku kako bi pisao u miru, ali se zaljubi u kućnu pomoćnicu, Portugalku Aureliju (Lucia Moniz), koja ne zna ni riječi engleskog. Harryjeva tajnica Sarah (Laura Linney) iznimno je stidljiva, a žarko priželjkuje vezu s kolegom iz ureda, mladim i zgodnim Karlom (Rodrigo Santoro). Jamijeva prijateljica Juliet (Keira Knightley) upravo se udala za Petera (Chiwetel Ejiofor), no Peterov najbolji prijatelj Mark (Andrew Lincoln) ponaša se vrlo čudno. Ekscentrična rock-zvijezda Billy Mack (Bill Nighy) u neobičnom je odnosu sa svojim menadžerom…

fkf_zapravo-ljubav_love-actually_2003_ST

U ovom filmu se nalazi probrani glumački ansambl sastavljen od najboljih, uglavnom britanskih glumaca, među njima i provjerenih zvijezda romantičnih komedija, a na čelu svih svakako treba izdvojiti fenomenalnoga Billa Nighyja, koji je dobio glumačku nagradu ‘Peter Sellers’ za komediju, nagradu udruženja losanđeleskih filmskih kritičara i BAFTA-u za najboljeg sporednog glumca. BAFTA-u je osvojila i Emma Thompson, a oboje su dobili i ALFS Award.

KINO NAJAVA: ZAPRAVO LJUBAV [2003]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno