32 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Edukacija mladih o prevencijama i posljedicama ovisnosti

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Na Trgu Vinkovačkih jeseni u Vinkovcima jučer je provedena preventivno-edukativna akcija u cilju zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji dovode do neželjenih ponašanja s višestruko štetnim posljedicama. Radi se o aktivnostima, koje PU vukovarsko-srijemska, u suradnji s partnerima Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci, Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga i drugih ovisnosti VSŽ te Zavodom za javno zdravstvo VSŽ, inicira i organizira tijekom mjeseca rujna, u sklopu početka školske godine.

Uz dva postavljena info pulta predstavnici uključenih institucija zainteresirane građane informirali su o štetnim kaznenim, zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti. Građani su imali priliku doznati osnovne informacije o najčešće korištenim sredstvima ovisnosti, njihovim pojavnim oblicima i rasprostranjenosti, preventivnim aktivnostima koje se provode u području prevencije ovisnosti.

Potporu preventivnoj aktivnosti dali su svojim neposrednim sudjelovanjem i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, ujedno i predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga i drugih ovisnosti VSŽ, g. Franjo Orešković te predstavnici lokalnih medija.

Na info pultovima, osim savjetovanja, zainteresiranim građanima dijeljene su i različite brošure, letci i drugi prigodni promotivni materijali.

Preventivna akcija ponovit će se i 24. rujna. Želja nam je usmjeriti mlade pozitivnim i društveno prihvatljivim ponašanjima i vrijednostima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno