18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Završen projekt “Obrazovanje je prioritet – Uključivanje odraslih polaznika u prioritetne programe obrazovanja”

Više od autora

- vl promo-
U srijedu 20. siječnja, u skladu s epidemiološkim mjerama putem aplikacije Zoom održana je završna konferencija projekta “Obrazovanje je prioritet-Uključivanje odraslih polaznika u prioritetne programe obrazovanja” u svrhu predstavljanja ostvarenih pokazatelja i aktivnosti razvijenih kroz projekt. Projekt je provelo Tehničko učilište Vinkovci u suradnji sa partnerom VIA – razvojnom agencijom Vinkovci u trajanju 36 mjeseci (25.01.2018.-25.01.2021.). Vrijednost projekta je 937.328,09 kn, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava: “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti.”

Opći cilj projekta bio je povećati uključenost odraslih osoba u cjeloživotno učenje i doprinijeti konkurentnosti na tržištu rada kroz provedbu programa osposobljavanja u prioritetna zanimanja na području VSŽ, a kroz projekt je uključeno ukupno 80 osoba ciljanih skupina za programe:

  • osposobljavanja za poslove barmena/icu-koktel majstora/icu
  • program osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba
  • osposobljavanja za pčelara.

Ovaj projekt je omogućio poboljšanu integraciju nezaposlenih osoba i osoba s nižim razinama kvalifikacija u društveni život zajednice kroz stjecanje novih vještina, poboljšanje znanja i poticanje aktivnog uključivanja na tržište rada.

“Najveći interes ciljne skupine bio je za program osposobljavanja za Njegovatelja starijih i nemoćnih. Od ukupnog broja polaznika uključenih u projekt koji iznosi 80, čak 58 polaznika upisalo je program osposobljavanja za Njegovatelja. Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su doprinijeli realizaciji ovoga projekta.

Hvala našim polaznicima na urednom izvršavanju obveza, hvala partnerima na podršci i hvala svima Vama koji ste danas s nama kako biste vidjeli što smo to radili prethodne tri godine za vrijeme trajanja projekta.”, istaknula je Marija Šalamon, koordinatorica projekta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno