Dana 22.01.2021. godine, u skladu s epidemiološkim mjerama putem aplikacije ZOOM održana je završna konferencija projekta „Obrazovanjem odraslih do stručnih kadrova u turizmu“. Pučko otvoreno učilište Andragog u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovarsko- srijemske županije provelo je projekt vrijedan 1.462.129,37 kn u trajanju 36 mjeseci (25.01.2018.-24.01.2021.)

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja,usmjerene unaprjeđenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti”.

Kroz projekt su provedeni programi za:

  • Stjecanje srednje stručne spreme Kuhar/ica – ukupno19 polaznika
  • Stjecanje srednje stručne spreme Konobar/ica – ukupno 14 polaznika
  • Prekvalifikacija za zanimanje Kuhar/ica – ukupno 22 polaznika
  • Prekvalifikacija za zanimanje Konobar/ica – ukupno 21 polaznika

Teže zapošljive osobe, kao što su osobe između 15-34 godine bez kvalifikacije, osobe s nižom razinom kvalifikacije te dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 bili su pripadnici ciljne skupine projekta. Ovim projektom, Pučko otvoreno učilište Andragog omogućilo je stjecanje prve kvalifikacije za ukupno 33 polaznika pripadnika ciljne skupine nadogradnjom na postojeće osnovnoškolsko obrazovanje. Program obrazovanja stjecanja srednje stručne spreme za zanimanje Kuhar/ica uspješno je završilo 19 polaznika, dok je srednju stručnu spremu za zanimanje Konobar/ica steklo ukupno 14 polaznika pripadnika ciljne skupine. Kroz programe prekvalifikacije za zanimanje Kuhar/ica ukupno 22 polaznika pripadnika ciljne skupine steklo je novo zanimanje kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada u sektoru turizma. Svoja znanja i vještine također je unaprijedio i ukupno 21 polaznik pripadnik ciljne skupine kroz program prekvalifikacije za zanimanje Konobar/ica. Kroz programe je educirano ukupno 76 osoba koje odgovaraju ciljanim skupinama.