1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

Završna konferencija projekta “Uskladimo boje” u znaku usklađivanja privatnog i poslovnog

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Iako je pandemija koronavirusa otežala ljudski kontakt i odnose, s druge je strane otvorila vidike u pogledu nekih novih načina poslovanja i rada. Rad od kuće postao je sasvim normalan, a usklađivanje privatnog i poslovnog dobilo je sasvim neku novu dimenziju.

Društvo Naša djeca Vinkovci, u partnerstvu s Gradom Vinkovcima, prije devet mjeseci predstavilo je projekt „Uskladimo boje” koji je usredotočen na ostvarenje odgovornog roditeljstva i pružanje podrške. Kroz projekt su održane brojne aktivnosti.

„Prva aktivnost bila je edukacija NLP za naše voditeljice. Nakon toga krenule su radionice za roditelje i usporedno s njima na radionice su išla i djeca. Edukativnim izletom spojili smo ono teorijski naučeno s praksom, a danas je u Velikoj gradskoj vijećnici održana završna konferencija za poslodavce pod nazivom „Privatno i poslovno u skladu”, predstavila je aktivnosti predsjednica DND-a Vinkovci Helena Crnjak otkrivši da su kroz organizaciju primijetili kako dosta roditelja želi doći na radionicu, ali i kada dođu s posla, nemaju kome ostaviti djecu na čuvanje. Tako su došli na ideju usporednih radionica za djecu i roditelje što se pokazalo odličnom idejom. Djeca su se zabavila kreativnim aktivnostima, a roditelji su nesmetano i opušteno mogli sudjelovati na druženjima.Velik je izazov na pravi način uskladiti poslovne i privatne obveze, a recept za uspjeh u svom predavanju predstavila je predsjednica Društva psihologa Vukovarsko – srijemske županije Katarina Andrić. „Kroz predavanje sam obrazložila što bi poslodavci mogli napraviti kako bi svojim zaposlenicima olakšali usklađivanje privatnog i poslovnog te što djeca misle o poslu svojih roditelja, njihovom radnom vremenu, radu od kuće i slično”, dodala je.

Vrijednost projekta je nešto manje od 72 tisuće kuna, od kojih se 50 tisuća financira iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a ostatak od 21.479 kuna sufinancira Grad Vinkovci.

“Država i lokalna uprava su tu za pružanje temeljnih uvjeta životnim zajednicama i životu u obitelji, a upravo udruge predstavljaju nadogradnju jer kroz svoje programe i projekte doprinose poboljšanju života u zajednici. Naravno da je Grad Vinkovci uvijek ovdje da podrži osobito takve programe i projekte u bilo kojem smislu, pa i onom financijskom, a Društvo Naša djeca Vinkovci sigurno je vrlo važan čimbenik u poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici”, osvrnula se na rad udruge i provedeni projekt pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno