27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

ZG80 (2016.)

Više od autora

- vl promo-

fft_zg80_2016_ST

ZG80 svojevrstan je prednastavak filma ‘Metastaze’ Branka Schmidta. Prednastavak zato što se u filmu pojavljuje lik Krpe kojeg je u Metastazama sjajno utjelovio Rene Bitorajac. Renea ćemo ponovno uživati gledati na velikom ekranu i to u ulozi mlađeg Krpe. U filmu se susrećemo i s drugim poznatim likovima poput Kize i Deje, a ZG80 vraća nas na sam početak njihove priče i ulazi u motivaciju koja stoji iza njihovog djelovanja u kontekstu predratne Jugoslavije.

fft_zg80_2016_posterOva akcijska komedija prati grupu navijača Bad Blue Boysa’ koji odlaze na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gdje ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda. Impresivna glumačka ekipa sjajno je uprizorila autentičan, neuljepšan navijački duh i vrijeme u kojem se radnja filma događa. Mnogi od likova u filmu inspirirani su stvarnim legendama Bad Blue Boysa.

Film je režirao Igor Šeregi a u glavnim se ulogama pojavljuju Rene Bitorajac, Marko Cindrić, Filip Detelić, Marko Janketić, Matija Kačan i Domagoj Mrkonjić.

Distribucija: Blitz film i video, 2016.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno