Foto: DORF press
Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i četvrtu godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 8. Antičkih filmskih večeri i 14. Festivala dokumentarnog rock filma, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu od 18. do 22.kolovoza uživat će u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program.
O najboljem DORF 2020 filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Tina Šimurina (novinarka i autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog DORF filma “Putnici”, predsjednica žirija), Leon Rizmaul (povjesničar i autor dokumentarnih filmova) te Vladimir Šagadin (novinar, scenarist i izdavač stripova).
Žiri: Leon Rizmaul, Tina Šimurina i Vladimir Šagadin
Podsjećamo, natječaj za prijave je otvoren do 1.7., a prijavnica i više detalja nalaze se na festivalskoj stranici.
Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje Želimiru Babogredcu. Glazbenik, manager, nagrađivani producent, sa iznimno uspješnom diskografskom karijerom,  uz to i veliki kolekcionar vinila i vlasnik impresivne zbirke Beatles memorabilije. Da skratimo: začinjavac, pokretač i najzaslužniji za pojavu rock’n’rolla u našem gradu, Želimir Babogredac je apsolutno zaslužio primiti ovu nagradu upravo u Vinkovcima. Festival DORF mu se ovom nagradom skromno zahvaljuje u ime brojnih vinkovačkih glazbenika i zaljubljenika u glazbu.
Nagrađeni: Želimir Babogredac i Igor Hofbauer
Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine primit će Igor Hofbauer. Igor  je jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora posljednja 2 desetljeća. Strip-crtač i ilustrator, širokoj je publici najpoznatiji po brojnim plakatima (više od 100), omotima albuma (više desetaka) i programskim knjižicama koje je ilustrirao za klub Močvara. Mi smo na DORF 2009. godine prikazali sav raskoš Hofove imaginacije genijalnim izložbama na 2 lokacije, predstavili se zajedno u Skopju i Beču, a napokon smo 2015. dobili i DORF plakat u njegovoj izvedbi. Ovom nagradom još jednom zahvaljujemo za sve fantastične vizuale i radujemo se nekim novim iznenađenjima.
Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu već četvrtu godinu zadužen je genijalni splitski kipar&strip autor Miro Župa.