16 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Živo sjećanje na Roberta Bajtala uz sedamdesetak sudionika

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

I 22 godine poslije, vinkovački folkloraši vjerno čuvaju uspomenu na tragično preminulog Roberta Bajtala, dugogodišnjeg člana i prijatelja, istaknutog plesača i voditelja Dječje folklorne skupine Folklornog ansambla “Lisinski”. Još jedan Festival folklora njemu u čast održan je večeras u pješačkoj zoni.

Ovoga proljeća okupio je oko sedamdeset sudionika. Na pozornici ispred gimnazije gostovali su Tamburaški sastav D-mol, Muška pjevačka skupina „Baće iz Bošnjaka”, KUD „Izvor” Vinkovci te posebni gosti Folklorni studio „Blazhevski” Skopje te sve skupine Folklornog ansambla Lisinski, organizatora događaja.

Tradicijske pjevačke i plesne točke ni kiša nije uspjela omesti, kao ni hrabre građane u publici, a da svake godine navikavaju publiku na dobar i kvalitetan program potvrdio nam je Danijel Šota, umjetnički ravnatelj Folklornog ansambla Lisinski, organizator događaja.

„Uvijek nastojimo dovesti što atraktivnije goste i ovaj festival pretvoriti u nešto veliko što se tiče folklora, ne samo Hrvatske nego i regije. Od iduće godine planiramo i dječji festival pa bi sve trajalo dva dana”, otkrio je ambicije za budućnost.


Festival je podržao i gradonačelnik Ivan Bosančić.

 

„Lisinski tolike godine radi za grad Vinkovce i na najbolji način predstavlja naš grad kao prijestolnicu tradicijske kulture. Pokazuju kako treba izgledati jedan ansambl, kako biti dobar domaćin i kako prikazati Vinkovce na najbolji mogući način. Nadam se da će, unatoč kiši, svi uživati u jednoj predivnoj predstavit folklora, u jednom programu koju nemaju priliku vidjeti svaki dan”, poručio je Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno