2 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Značajne investicije provedene su na Lapovcima

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

O kvaliteti života, problemima i nedostacima ovoga se puta, u sklopu Javne tribine „Zajedno za bolje sutra“, razgovaralo s građanima Mjesnog odbora Lapovci. Velik je broj investicija kojima se ovaj dio grada može pohvaliti, a posebno se ističu obnove škole i cesta.

„Svake godine imamo nešto novo. Standardna problematika su ceste, pješačke staze, alergije zbog puno zelenila, kanalizacija i odvodnja. Uvijek nešto nagrize zub vremena, pa trebamo popravljati. Ove godine smo uspjeli kroz aglomeraciju 70 posto cestovnog prometa srediti, a nadam se do početka iduće godine da ćemo uspjeti i ostatak“, rekao je predsjednik Nikola Jurković govoreći o najčešćim problemima koje muče građane.

Na Lapovcima se puno investiralo u proteklom razdoblju. Kompletno je obnovljena Osnovna škola A.G.Matoša u koju je uloženo 10 milijuna kuna, kanalizacijska i vodovodna mreža, uređena je većina pješačkih staza i cesta, no ostalo je još nekoliko ulica čijim će završetkom Lapovci biti u potpunosti obnovljeni. Više od dva milijuna kuna uloženo je i u dječji vrtić, a napravljeni su i novi prilazi te parkirna mjesta.

Kako je pojasnio gradonačelnik Ivan Bosančić, ostao je još problem grijanja, ali prije nekoliko dana Grad je dobio Europski projekt od 36 milijuna kuna gdje će grijanje biti kompletno obnovljeno i energetski učinkovitije napravljeno. To znači kako ćemo kroz nekih dvije godine imati jeftinije grijanje na Lapovcima.

Prošle godine ispunjeno je oko 92 posto svega onoga što je zatraženo, pa tako je zahtjeva sve manje i manje.

„Značajan je broj investicija na Lapovcima, puno je toga, nadam se da su građani zadovoljni, no mislim da možemo i da bi trebali još toga napraviti. Nastavit ćemo ovim tempom, boriti se i truditi svaku europsku kunu dovesti u naš grad“, istaknuo je Bosančić dodavši kako je odaziv ovogodišnjih tribina bio odličan, ali misli da bi bio i bolji da nema situacije s koronavirusom.

„Dobili smo pregršt informacija iz svih mjesnih odbora i mi ćemo složiti proračun koji će biti usmjeren prema građanima jer sve ove ideje koje čujemo na tribinama će nam olakšati. To znači kako će to biti proračun koji je iznikao od građana i koji će riješiti barem jedan dio njihovih problema“, pojasnio je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno