18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Županjski vatrogasci dijelili preventivne letke turistima na ulasku u Hrvatsku

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

“Dobro došli u Hrvatsku, mi smo vatrogasci!”, stranim su putnicima jučer i danas dobrodošlicu u našu zemlju poželjeli vatrogasci DVD-a i JVP Županja dijeleći preventivni letak na naplatnoj postaji Bajakovo i GP-u Orašje.

Foto: DVD Županja
Foto: DVD Županja

“Preventivnom akcijom na graničnim prijelazima, DVD i JVP Županja i ovog su vikenda željeli iskoristiti velike gužve na graničnim prijelazima i autocesti A3 kako bi, podjelom letaka Hrvatske vatrogasne zajednice, zaželjeli dobrodošlicu stranim državljanima koji ulaze u Republiku Hrvatsku i skrenuli im pozornost savjetima kako spriječiti neželjene situacije koje dovode do požara i kome se obratiti ako do istoga dođe”, poručili su nakon sjajno prihvaćene akcije putnika i to u sezoni požara u kojoj su naši vatrogasci u 24-satnoj pripravnosti.

Foto: DVD Županja
Foto: DVD Županja
Hrvatska vatrogasna zajednica pokrenula je ovu inicijativu prije dvije godine, a nakon Istrijana, ovaj vikend prvi puta, proveli su je u djelo i naši vatrogasci iz pograničnog područja, rekao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Županja Vladimir Balentović.
Uz hrvatski, letak je tiskan na još sedam jezika, a sadrži upute o ponašanju kako ne bi došlo do izazivanja požara i što činiti odnosno koje brojeve žurno kontaktirati ako do njega dođe, pojašnjava zapovjednik koji je u društvu sedmorice kolega pozdravljao turiste na najfrekventnijim punktovima ulaska u Lijepu Našu.
Foto: DVD Županja
“Iz dana u dan svjedočimo požarima kako na Jadranu tako i kod nas u ravnici. Suša je velika, vrućine se nastavljaju još neko vrijeme i zato još jednom apeliram na sve građane, nemojte paliti korov barem još dva mjeseca jer lako se situacija otme kontroli što potvrđuje i veći broj požara ovih dana na našem prostoru”, poručio je županjski zapovjednik Balentović dodajući kako je do sada gostima podijeljeno 1500 letaka, uz najavu novih preventivnih akcija i idućih par vikenda kada je smjena gostiju, a promet na graničnim prijelazima i naplatnim kućicama, najgušći.
Foto: DVD Županja
Foto: DVD Županja
Foto: DVD Županja

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno