Page 10 - Vinkovački list - 19. travnja 2019.
P. 10
PETAK 19.4.2019.

Udomi me! Recept: Adela šnite

Mješanac, ženka, Sastojine za biskvite: 12 dag šećera u prahu,
4 godine 15 dag mljevenih oraha,
10 jaja, 1 dl mlijeka i
Mješanac, muški, 36 dag šećera, 2 jaja
7 mjeseci sok od jednog limuna,
22 dag brašna, Sastojine za glazuru:
www.tip-tip.hr 1 prašak za pecivo i
+385 32 306 901 2 rebra ribane čokolade za kuhanje 10 dag čokolade,
3 žlice šećera,
Sastojine za nadjev: 3 žlice vode i
7 dag margarina
10 dag maslaca ili margarina,

Treba napraviti dva biskvita.

Izrada I. biskvita:

Istući čvrsti snijeg od 5 bjelanjaka. Mikserom izraditi 5 žumanjaka, 20 dag šećera i sok
od jednog limuna. U tu smjesu umiješati 12 dag brašna i pola praška za pecivo. Na kraju
dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Tepsiju namastiti, staviti foliju ili masni papir, namastiti
i pobrašniti. Smjesu istresti u tepsiju i pe
i 20 minuta na 200°C.

Izrada II. biskvita:

Istući čvrsti snijeg od 5 bjelanjaka. Posebno izmiješati 5 žumanjaka sa 16 dag šećera
i 2 rebra ribane čokolade. Umiješati 10 dag brašna i pola praška za pecivo. Na kraju
dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Izvaditi pečeni prvi biskvit iz tepsije. Tepsiju
pobrašniti, te u nju istresti smjesu drugog biskvita i pe
i 20 minuta na 200°C. Kad je pečeno, ostaviti da se biskvit ohladi u tepsiji. Na
ohlađeni drugi biskvit staviti nadjev, a na nadjev staviti prvi biskvit. Odozgor preliti
glazuru od čokolade.

Izrada nadjeva:

Pofuriti s 1 dl vrelog mlijeka 15 dag mljevenih oraha. Izmiješati 10 dag maslaca
s 12 dag šećera u prahu i 2 cijela jaja. Kad se orasi ohlade sjediniti obje smjese.
Izmiješati sve zajedno i filovati kolač.
Izrada glazure:
Na laganoj vatri uhati 3 žlice vode, 3 žlice šećera i 10 dag čokolade, dok se čokolada
otopi. Kad se počne zgušnjavati dodati 7 dag margarin

Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15