15 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Predavanje povodom Svjetskog dana borbe protiv dječje paralize

Više od autora

- vl promo-Večeras je u Velikoj gradskoj vijećnici održano predavanje u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora Podružnice Vinkovci-Županja i Rotary kluba Vinkovci 1937 povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dječje paralize.

Predavanje je otvorila dr. Jadranka Korda, infektologinja s Odjela za zarazne bolesti OŽB Vinkovci na temu “POLIO – jučer i danas”, a o ulozi Rotary Distrika u suzbijanju virusa polia, govorili su njegovi članovi. Naime, asistent guvernera Rotary Distrikta 1913 Hrvatska, Ivan Muškulin, osvrnuo se na “Ulogu Rotary Internationala u eradikaciji virusa polia s posebnim osvrtom na Distrikt 1913 Hrvatska”, dok je predsjednik vinkovačkog ogranka Željko Sučić, predstavio “Doprinos Rotary kluba Vinkovci 1937 u suzbijanju polia”.

”Rotary klub Vinkovci i inače je prepoznatljiv po svom humanitarnom radu. Članovi kluba su prisegnuli, da će kroz svoje služenje profesijom u području gdje djeluju nastojati maksimalno pomoći. Tako u ovome dijelu nastojimo pomoći osobito mladima kroz poticanje donacija za borbu protiv dječje paralize. Tu smo u potpunosti uključeni i to će biti naša trajna aktivnost do iskorijenja ove bolesti”, istaknuo je predsjednik Rotary kluba Vinkovci 1937, Željko Sučić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno