11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 18. ožujka 2024.

Četvrti singl Grette prije izlaska petog albuma

Više od autora

- vl promo-

Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja pjesmu ‘Gravitacija’, najavni singl istoimenog, petog studijskog albuma, koji izlazi u subotu, 24. ožujka. Riječ je o ljubavnoj pjesmi ‘himnično-stadionskog’ refrena, glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a za mastering je zaslužan Dragutin Smokrović – Smokva. Autori glazbe su Tomislav Čubek i Hrvoje Medadić, koji su uz pomoć Tomislava Kralja napisali i tekst, a aranžman potpisuju Srđan Sekulović Skansi i Gretta. Za pjesmu ‘Gravitacija’ je u režiji Filipa Filkovića snimljen dinamičan videospot, u pravim snježnim, zimskim uvjetima.

Album ‘Gravitacija’ je najavljen singlovima ‘Tobogan’, ‘Vatromet za kraj’, ‘Mali svijet’ i ‘Gravitacija’, a Gretta će ga promovirati koncertnom turnejom diljem Hrvatske. Finale turneje i zagrebačka premijera albuma će se održati u subotu, 24. ožujka u velikom pogonu Tvornice kulture na ‘Tulumu 23’ – rođendanskoj proslavi Aquarius Recordsa. Uz Grettu će nastupiti Ljetno kino te Ti, ja i moja mama. Uz nastup u Tvornici, Grettu možete vidjeti i na sljedećim nastupima:


02.3. – Pula, Rock caffe
09.3. – Čakovec, Podroom
15.3. – Split, Circus
16.3. – Zadar, Backstage
17.3. – Knin, A3
24.3. – Zagreb, Tvornica Kulture

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma (Fanatik – 2008., ‘Vidim što vidim – 2010., Kreteni – 2012., ‘Boje i mirisi’ – 2015.), brojne uspješne singlove te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno