33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

25. Festival glumca

Više od autora

- vl promo-
U petak, 11. svibnja s početkom u 16 sati u Slovačkom domu u Iloku, predstavom “Zašuti” Dječjeg kazališta “Branka Mihaljevića” iz Osijeka započinje program 25. Festivala glumca. Festival se održava u razdoblju od 11. do 20. svibnja u Iloku, Otoku, Vukovaru, Županji i Vinkovcima, a grad domaćin ovogodišnjeg 25. izdanja je Grad Ilok.

Svečano otvorenje održava se u subotu, 12. svibnja s početkom u 20 sati također u Slovačkom domu u Iloku, nakon kojeg će biti izvedena predstava “Ćiro” Udruge za promicanje kulture NALA iz Zagreba u režiji i izvedbi Tarika Filipovića.

Sa svečanim otvorenjem, otvorit će se i retrospektivna izložba “25 godina Festivala glumca” fotografa Dražena Bote, a za vrijeme trajanja Festivala bit će postavljena u predvorju Slovačkog doma u Iloku, Domu kulture Otok, Hrvatskom domu Vukovar, Dvorani Mladost u Županji te Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci. U sklopu Festivala, održava se i Treći susret akademija na kojem će se predstaviti studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Umjetničke akademije u Osijeku te Umjetničke akademije u Splitu svojim ispitnim produkcijama.

Na jubilarnom izdanju publika će imati priliku pogledati 20 predstava iz svih krajeva Hrvatske: Dubrovnika, Karlovca, Koprivnice, Osijeka, Splita, Šibenika, Velike Gorice, Virovitice, Zadra i Zagreba.

Za 25. Festival glumca izabrane sljedeće predstave: “Tesla Anonimus” Gradsko dramsko kazalište Gavella, “Ustav Republike Hrvatske” Satiričko kazalište Kerempuh, “Revizor” Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, “Dvoje” Teatar Exit, “Zaboravi Hollywood” Teatar Gavran, “Dobri čovjek Bažulek” Kazalište KNAP i Gradsko kazalište Zorin dom, “Kakva majka, takva kći” Kazalište Smješko, “Ćiro” Udruga za promicanje kulture NALA, “Povratak” Umjetnička organizacija Eurokaz, Hrvatska kuća i Akademija dramske umjetnosti, “Muškarci.hr” Umjetnička organizacija Teatroman i Satiričko kazalište Kerempuh, “OtpisaNE” Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, Gradsko kazalište – Scena “Gorica” i Umjetnička organizacija Kazalište “Moruzgva”, “Ol’ smo za jedan dan” HNK Split, “Ubojstvo u klubu Quasimodo” Kazalište Playdrama i HNK Zadar, “Audijencija” Kazalište Virovitica, “Skup” Kazalište Marina Držića, “Ljepotica iz Leenanea” HNK Šibenik i “Sjećanje vode” Ludens teatar te predstave za djecu i mlade: “Plava boja snijega” Gradsko kazalište Žar ptica, “Zašuti” Dječje kazalište Branka Mihaljevića i “Kaštanka” Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno