16 C
Vinkovci
Petak, 9. lipnja 2023.

30 dječjih skupina na Malim vezovima

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Đakovom su jučer, od Male crkve pa središnjom đakovačkom Ulicom pape Ivana Pavla II prošli Mali vezovi. U povorci je prošlo 30 dječjih skupina, 16 iz Đakova i Đakovštine, a 14 iz drugih krajeva Slavonije i Baranje te cijele Hrvatske. Riječ je o dječjim skupinama vrtića, škola, KUD-ova i drugih društva i udruga koje njeguju dječji folklor, pjesme i stare dječje igre, a sudionici Malih vezova nastupili su i na ljetnoj pozornici Strossmayerovog parka.

Đakovački vezovi, koji su prvi put održani 1967. godine i ove se godine održavaju 52. put, uz izvorni folklor prije svega Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema te drugih krajeva Hrvatske, nude i brojne prateće priredbe: razne izložbe, konjičke priredbe te druge kulturne i turističke priredbe.


Ove godine program Vezova počeo je 21. lipnja, a svoju kulminaciju manifestacija će imati u sljedeću nedjelju, 8. srpnja, u 52. svečanoj povorci folklornih skupina, svatovskih zaprega i jahača ulicama Đakova te Međunarodnoj smotri folklora, Smotri folklora Hrvatske te Smotra folklora Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno