27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

3000 kn naknade za najmlađe žitelje općine Nuštar

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Načelnik Općine Nuštar Hrvoje Drinovac i njegov zamjenik Drago Mrkonjić uručili su roditeljima novčanu naknadu za novorođeno dijete. Kako je ispunjeno obećanje od prošle godine, novorođeni žitelji općine Nuštar, njih jedanaest, darivani su s 3 000 kuna.

Umjesto dosadašnjih 1 000 kn novčana naknada za novorođeno dijete sada je 3 000 kn, a načelnik Hrvoje Drinovac kazao je kako se nada da se u budućnosti neće stati na tom iznosu. “Nažalost, mladi sve više iseljavaju iz sva tri naselja, a prirodno kretanje je takvo da imamo sve više umrlih, a sve manje rođenih. Svi znamo koliki su troškovi za opremu za bebe i Općina se trudi olakšati roditeljima koliko je to moguće”, kazao je Drinovac čestitajući roditeljima i zaželjevši mališanima sretno odrastanje.

U općini Nuštar, inače, došlo je do promjena i u stipendiranju studenata pa sada pravo na stipendiju imaju svi redovni studenti i to je jedini kriterij pri dodjeli stipendija. Tako je ukupni iznos stipendije smanjen s 8 000 na 6 000 kn po studentu, ali je povećan broj stipendista i trenutačno 62 studenta primaju stipendiju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno