Odbojkaški klub “Zrinski” Nuštar nedavno je svečanom večerom i zabavom za navijače, stare/sadašnje igrače, uprave, prijatelje i sponzore, obilježio 40. godina kontinuiranog rada i postojanja.

Nuštarski “mladić”, nekadašnji Hrvatski europski predstavnik (kup CEV-a 1993. godine), ovu rezultatski sjajnu sezonu 2018./2019. (mlađi kadeti – Državno školsko i klupsko prvenstvo, 1. mjesto Međunarodni turnir u Valpovu, 2. mjesto liga Slavonije i Baranje; Seniori – 2. mjesto Hrvatska odbojkaška liga – istok), zaključio je sa “feštom za pamćenje” sa preko 200 uzvanika pod pokroviteljstvom Općine Nuštar, županije Vukovarsko-srijemske i Hrvatskim odbojkaškim savezom.

“Odbojkaški klub Zrinski iz Nuštra je oduvijek bio “mali” klub s velikim zvučnim imenom, jako dobrom reputacijom i koji je izazivao veliko poštovanje gdje god se pojavio. Danas, doživjevši ovo, moram vam prvo zahvaliti na pozivu, u svoje osobno ime i ime predsjednika saveza, gospodina Ante Bakovića, a zatim ovo “mali” definitivno izbrisati jer ovo što vi radite, što ste napravili večeras, je fantastično! To nemaju perjanice hrvatske odbojke, veliki klubovi koji imaju puno bolje financijske i infrastrukturne uvjete. Posebno me veseli zajedništvo i prijateljstvo svih generacija, od osnivača kluba koji su tu s nama do najmlađih polaznika škole odbojke. Vaša neizmjerna ljubav i entuzijazam za odbojkom je primjer svima nama, a Hrvatski odbojkaški savez, zajedno s općinskim načelnikom i predstavnikom županije, obećava da će maksimalno pomoći koliko god je moguće, posebice s ogromnim problemom malene dvorane (bez tuševa, op. a.) u Nuštru. To je najmanje što možemo učiniti za vas. Hvala vam još jednom od srca i iskreno me veseli naš sljedeći zajednički susret.”, rekao je tom prigodom Željko Jurčević, predstavnik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Tijekom večeri organizirana je bogata tombola, sa preko 115 nagrada naših sponzora i prijatelja kluba te u našoj vlastitoj organizaciji, koja je ozarila lica sretnih dobitnika, a djelomično pokrila troškove organizacije proslave.

Cilj proslave je bio ujedini sve generacije kluba, nekadašnje i sadašnje igrače, ljude koji su vodili klub kroz sve ove godine, ljude koji vole i prate svoj Zrinski, sve naše “ljute” rivale i prijatelje, odbojkaške dužnosnike i suce. Pričalo se o odbojci cijelu večer, prepričavale stare priče i anegdote, problemi i pozitivne stvari te stanje u odbojci u Slavoniji. Odbojke koliko vam srce poželi. Po nama, cilj je ispunjen. Bez obzira na sve probleme koji muče ovaj kraj, barem na jedan dan, sve se zaboravilo i odbojka je definitivno bila broj jedan u Slavoniji.

“Srce mi puca od ponosa i sreće. Nije me stid zaplakati jer vidjeti Vas sve na okupu, od osnivača kluba, velike većine igrača koji su igrali za Zrinski, navijača i prijatelja kluba do naših najmanjih, a sa sjetom na pokojne, Zdravka Leku, našeg Zdraveta i od milja, “tajnika svih tajnika”, gospodina Ivana Leku. Neizmjerno vam hvala svima što ste došli i što ćemo svi skupa proslaviti ovaj veliki 40. rođendan kluba. Mi ćemo maksimalno raditi i dalje, što bolje možemo, za našu djecu, naš Nuštar i naš Zrinski. Da ime Zrinski i dalje ponosno i prkosno stoji na odbojkaškoj karti Slavonije, Hrvatske i Europe! Hvala načelniku Hrvoju Drinovcu i svim sponzorima na pomoći, dobrim ljudima iz Nuštra na organizaciji i gospodinu Jurčeviću na lijepim riječima. “, rekao je predsjednik kluba Zlatko Rupčić.