U organizaciji Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Udruge sv. Vinka Paulskog – Područno vijeće Đakovačko-osječke nadbiskupije, u Svečanoj dvorani biskupa Antuna Mandića u Đakovu sinoć je održana projekcija dokumentarnog filma “Dobri pastir“ redatelja Srđana Segarića i producenta Antuna Ivankovića, posvećenog pokojnom fra Flavijanu Šolcu, nekadašnjem župniku i gvardijanu Franjevačkog samostana u Iloku.

Dokumentarni film o fra Flavijanu Šolcu (1933. – 2017.) dojmljivo je svjedočanstvo o svećeniku koji je u teškim i olovnim vremenima u kojim se našao hrvatski narod na prostoru bivše države sav svoj život posvetio istom tom narodu da mu prenese i sačuva vjeru”. Scenarij filma temelji se na intimnoj verziji Flavijanova života kroz autentične iskaze svjedoka tog vremena.

Film je financijski pomogla i Vukovarsko-srijemska županija, a sinoćnjoj projekciji nazočio je zamjenik vukovarsko – srijemskog župana Josip Dabro.  

“Dokumentarac, čiji je glavni cilj glasno progovoriti o hrvatskom narodu jednom vremenu koji je kroz cijelu povijest bio izložen progonu i trpljenju radi istine, nametnutom prešućivanju i iskrivljavanju istine, te ponižavanju žrtava pojedinaca i cijelih skupina koje su bile na udaru totalitarnih režima, napose komunističkog, vrijedilo je pogledati.”, rekao je zamjenik župana Josip Dabro.