U Osnovnoj školi Dragutin Tadijanović u Vukovaru održan je trodnevni projekt tri škole, odnosno radionica harmonikaškog orkestra pod nazivom “Vi-Vu“ koji je okupio oko 70 sudionika.

Radionicu su činila tri harmonikaška odjela iz GŠ Jan Vlašimsky, Virovitica, GŠ Josipa Runjanina, Vinkovci i Osnovna glazbena škola pri OŠ Dragutina Tadijanovića, Vukovar i svi učenici su u tri dana vježbali zajedno za završni koncert, koji je održan u dvorani Ružičkine kuće. Školarci su tako Vukovarcima priuštili nezaboravan program zajedničkog orkestra kojim je ravnalo troje dirigenata: Blanka Brlić, Trajko Iljovski i Beatrica Šušak.

Spajajući učenike iz različitih gradova, kroz radionice orkestra zajedničkim učenjem i sviranjem željeli su potaknuti druženje i rad na kolektivnom izražavanju kroz zajedničke kompozicije. Kroz različite karaktere skladbi učenici su upoznali različite izvedbe i razne tehničke zahtjeve. Osim klasičnih, učenici su zasvirali i popularne svjetske glazbene hitove, a pored harmonika u orkestru su se našli i pojedini drugi instrumenti na kojima su im se pridružili i profesori.

Nakon vukovarskog, ideja je da se uskoro ovakvi zajednički koncerti održe i u Vinkovcima i Virovitici.